Volledig scherm
© Joel Hoylaerts / Photo News

OVERZICHT. Gemiddeld zes coronadoden per dag, alweer meer ziekenhuisbedden ingenomen

In de week van 21 tot 27 september zijn er in België gemiddeld 1.561,3 bevestigde coronabesmettingen per dag vastgesteld. Dat is een stijging met 8 procent in vergelijking met een week eerder, zo blijkt uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Het aantal overlijdens door corona stijgt naar gemiddeld 6 per dag. Ook het gemiddelde aantal hospitalisaties neemt weer toe. 

 1. Steeds meer herbesmettingen met coronavirus: vaccinatie zal wellicht herhaald moeten worden
  PREMIUM

  Steeds meer herbesmet­tin­gen met coronavi­rus: vaccinatie zal wellicht herhaald moeten worden

  Wie al eens met Covid-19 besmet is geweest, kan daarom nog niet gerust zijn: er duiken steeds meer gevallen van herbesmetting op die met labotesten zijn aangetoond. Wellicht vormen die slechts het topje van de ijsberg en moeten we dus onze hoop op groepsimmuniteit temperen. Volgens viroloog Johan Neyts is er geen reden tot paniek, maar het ziet er wel naar uit dat we, eens er een vaccin is, meerdere keren om een spuitje zullen moeten gaan.
 2. Kan mutatie invloed hebben op coronavaccin? Onze wetenschapsexpert legt uit

  Kan mutatie invloed hebben op coronavac­cin? Onze weten­schaps­ex­pert legt uit

  Gaat er een nieuwe, gevaarlijkere variant van het coronavirus de ronde? Amerikaanse wetenschappers hebben ontdekt dat zo goed als alle besmettingen tijdens de tweede golf in de stad Houston afkomstig zijn van een variant van het SARS-CoV-2-virus. Deze variant van het virus zou wel besmettelijker zijn, maar is niet dodelijker of gevaarlijker dan de reeds gekende varianten, blijkt uit de voorpublicatie van het onderzoek.