REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

OVERZICHT. Gemiddeld weer minder dan 3.000 nieuwe coronabesmettingen per dag, ook andere cijfers blijven dalen

De verschillende indicatoren voor de coronacrisis in België blijven verder dalen. Zo worden er intussen weer minder dan 3.000 nieuwe besmettingen per dag geregistreerd. Dat is van 13 maart geleden. Ook de druk op de ziekenhuizen neemt voorzichtig af. Op de afdelingen intensieve verzorging liggen nu minder dan 800 patiënten. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano.

6 reacties

 • Alain Ameel

  2 weken geleden
  Klopt helemaal als je ongeveer weet waar de rijksten wonen en je kijkt naar percent van ingeënten dan zie je duidelijk dat daar er veel meer zijn ingeënt.
 • Marc De Zitter

  2 weken geleden
  Zeer merkwaardig dat in Knokke en Koksijde ong. 50% gevaccineerd is, zowat het dubbele van de meeste andere vlaamse gemeenten. Wat zou de verklaring hiervoor zijn?
 • Kristof Degros

  2 weken geleden
  Het is maar hoe je het bekijkt, er zijn gewoon nog altijd veel te veel besmettingen. De daling is veel te klein. Als je al echt van daling kan spreken.
 • Martin Van Lersberghe

  2 weken geleden
  jongens! stop daarmee! het hangt er tegenwoordig vanaf uit welke hoek de wind waait! den ene zegt dit en de andere zegt dat! wie geraakt er nog wijs uit? net zoals de maatregelen, ik weet niet meer welke vandaag van toepassing zijn, dus kan ik niet meer beboet worden door onwetendheid!
 • Pascal Surmont

  2 weken geleden
  3000 besmettingen per dag? In Israel gooiden ze voor veel minder de boel toe. Nu hebben we hire 88 besmettingen, 97 mensen in het hospitaal en al een tijdje 0 doden. Alles gaat te vlug open in belgie
 1. ASSISEN. De schreeuw die door merg en been ging: broer Sofie Muylle stort in wanneer filmpjes getoond worden
  PREMIUM

  ASSISEN. De schreeuw die door merg en been ging: broer Sofie Muylle stort in wanneer filmpjes getoond worden

  Bij vader Daniël Muylle (64) rolden de tranen over zijn wangen. Broer Stan (37) stóóf de assisenzaal uit. Buiten liet hij zijn verdriet en frustratie los. Hij schreeuwde, opnieuw en opnieuw. Zijn pijn was tot ín de zaal hoor- en voelbaar. Op een groot scherm vooraan hadden ze net de beschuldigde op het strand zien zeulen en gloriëren met Sofie. Door de luidsprekers van de rechtbank hadden ze haar ook nog eens horen ademen.
 2. Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicitaties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomstige collega’s mocht ontmoeten"
  Jobs

  Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicita­ties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomsti­ge collega’s mocht ontmoeten"

  Guido Maes werkt al meer dan dertig jaar in de informaticasector. De laatste twintig doet hij dat bij Wolters Kluwer Wolters Kluwer Tax & Accounting België, maar daarvoor maakte hij kennis met een aantal andere bedrijven. “Je job moet passen bij je interesses en je levensstijl”, vindt hij. Jobat.be vroeg hem naar de belangrijkste inzichten die hij heeft verworven doorheen zijn carrière.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek