Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Gemiddeld weer meer dan 5.000 nieuwe besmettingen per dag, stijging met 75 procent

Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen ligt nu ruim boven de 5.000. Vrijdag werd zelfs een nieuw dagrecord voor dit jaar van meer dan 7.000 gevallen geregistreerd. De voorbije zeven dagen zijn er dagelijks gemiddeld 115 Covidpatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat blijkt uit het cijferoverzicht van gezondheidsagentschap Sciensano. 

44 reacties

 • jan boden

  1 maand geleden
  Het gaat verbazend goed vooruit.
 • Wesley Kenis

  1 maand geleden
  Robert de reu: wijze woorden, maar voor mij komen ze te laat. Als ik moet overleven door jouw vol lood te pompen zal ik geen seconde meer twijfelen. Ik ben de haat die jullie vaxxies tegen ons gebruiken. Ofwel heb je respect voor IEDERS keuze ofwel moet je democratie afschaffen en een dictatuur installeren, dan telt maar EEN keuze en is per definitie de juiste...voor wie, tja dat moet je dzn zelf maar zien
 • edgard gielis

  1 maand geleden
  het was toch in orde met twee vaccins ze waren gevaccineerd en afstand moest niet meer geen mondmaskers mekaar terug af kussen waar zitten ze nu de gevaccineerden
 • mich lee

  1 maand geleden
  Marianne Van den Lemmer, je kan best 2 of meerdere keren Covid -19 krijgen hoor. Na ongeveer 6 maanden zijn die antistoffen verdwenen. De 2de keer ben je wel minder ziek, allé dat was hier toch het geval.
 • Stephan De Coninck

  1 maand geleden
  Gisteren zelfs 15842, hoeveel daarvan te danken aan het "niets doen in scholen beleid" van Weyts is de vraag.
 1. Chemiebedrijf 3M geeft schoorvoetend PFOS-emissies via lucht toe
  11

  Chemiebe­drijf 3M geeft schoorvoe­tend PFOS-emis­sies via lucht toe

  De chemische stof PFOS is bij 3M in Zwijndrecht in het verleden ook via de lucht uitgestoten. Dat heeft het bedrijf na lang aarzelen toegegeven tijdens de Vlaamse parlementaire onderzoekscommissie PFOS/PFAS. Nadat een voormalig werknemer die verklaring had afgelegd, bevestigde ook vicevoorzitter Rebecca Teeters voor het eerst dat er “onder andere” via de lucht emissies waren. Meer nog, volgens de huidige EHS-manager (environment, health & safety) van het bedrijf werden ook overheidsdiensten als OVAM en Vito daarvan op de hoogte gebracht.
 2. Eén week extra kerstvakantie: kan ik als ouder extra vakantie nemen? En hoeveel loon verlies ik door tijdelijke werkloosheid?
  Play

  Eén week extra kerstvakan­tie: kan ik als ouder extra vakantie nemen? En hoeveel loon verlies ik door tijdelijke werkloos­heid?

  De kerstvakantie in de kleuter- en lagere school duurt een week langer dit jaar en gaat al in op 20 december. Dat heeft het Overlegcomité vandaag beslist. Dat betekent dat veel werkende mama’s en papa’s een oplossing moeten zoeken, en opvang moeten regelen voor hun kroost. Wat kan je aan je werkgever vragen? We vroegen het aan Nele Mertens, juridisch experte bij dienstenbedrijf Acerta.