Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Gemiddeld aantal ziekenhuisopnames in België voor het eerst sinds begin september gedaald

Het gemiddeld aantal ziekenhuisopnames per dag, gemeten over een periode van zeven dagen, is voor het eerst sinds begin september gedaald. De afgelopen week werden er dagelijks gemiddeld 618 mensen met Covid-19 opgenomen in het ziekenhuis, een afname van 5 procent tegenover een week eerder. In totaal liggen nu 6.893 mensen met de ziekte in het ziekenhuis, eveneens een daling van 5 procent. Maar gemiddeld stierven de voorbije week 173 mensen per dag, een stijging van 66 procent.

38 reacties

 • Jan De Korte

  2 maanden geleden
  Wat men niet zegt dat het max.van het aantal besmettingen wordt bereikt op 28 okt. De dag voor dat de herfstvakantie begint en voordat er niet nieuw maatregelinge uitgevaardigd worden. M.a.w. de nieuw maatregelingen waren niet nodig. Het schoonste bewijs dat men het anders moet aanpakken.
 • Kurt Steyaert

  2 maanden geleden
  Daags na de laatste verstrenging, begon men alweer positievere boodschappen uit te dragen. Sinterklaas, het kerstmannetje en de drie koningen moeten gered worden, maar het volk mag creperen. Opnieuw de typische, neoliberale fratsen zoals door velen werden voorspeld! 
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Derde golf zal er zeker komen en zal nog duren tot verkiezingen in 2024 .
 • Matthias Desmet

  2 maanden geleden
  Sandra peeters, ik zie geen verschil hoor. Heb je nog niet gaan kijken naar speeltuinen en skateparken? Ipv in klas zitten de kinderen nu daar. Of er is toch een verschil. In klas droeg men een mondmasker en hadden de leerkrachten er controle over en op de speeltuinen en skateparken is er geen controle en geen mondmaskers.
 • eric ostyn

  2 maanden geleden
  @ Bart Herbots. Loonsverhogingen en bonussen in ziekenhuizen ja, de woonzorgcentra tellen niet mee. Dit terwijl we ook, geen tandje, maar een volledig gebit bijsteken. Probeer maar eens een arts van wacht te laten komen in weekend nu... En weer eens zijn het volgen sommigen alleen in de ziekenhuizen dat er gewerkt wordt. Dit terwijl vele andere sectoren onder de gezondheidszorg ook vergeten worden.
 1. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

 2. Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevonden, museum had diefstal niet opgemerkt
  Play

  Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevon­den, museum had diefstal niet opgemerkt