AFP
Volledig scherm
© AFP

OVERZICHT. Gemiddeld aantal ziekenhuisopnames daalt licht

Het gemiddelde aantal mensen dat elke dag met Covid-19 wordt opgenomen in het ziekenhuis, daalt weer licht. Ook het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen daalt verder, terwijl het aantal overlijdens nog altijd oploopt. Dat blijkt uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.

18 reacties

 • Jan Martens

  1 maand geleden
  Dagcijfer was meer dan 4700 besmettingen gisteren, waarvan komen al die besmettingen? Zeker niet van de scholen nu. Iemand een antwoord daar op?
 • jeroen de baets

  1 maand geleden
  IC bedden tekort door jarenlange onderfinanciering van de zorg en beddenafbouw
 • Vanstallen Marina

  1 maand geleden
  Al die maatregelen en die paaspauze helpen absoluut niet. Vaccineren is het sleutelwoord. Daar slagen ze niet in. Als er eens 100.000 gevaccineerd worden komt dat in de krant. Lachwekkend in de VS en VK vaccineren ze miljoenen per dag. Falend beleid en falende politici die het makkelijker vinden mensen te culpabiliseren en op te sluiten dan zelf actie te ondernemen Niet verkozenen als vandenbroeck en Verlinden komen ons zeggen wat we moeten doen. Mensen zijn dit beu
 • Willy Van de Camp

  1 maand geleden
  Gelukkig begint mr. Van Gucht met twee woorden te spreken over de bezette bedden in de IC opnames, er liggen zowel Covid zieken als niet Covid gelinkte zieken op deze afdeling maar de juiste cijfers durft of mag hij niet bekent maken!
 • Joris Claes

  1 maand geleden
  Stop toch met de mensen een rad voor de ogen te houden. Geloofwaardigheid nog steeds nihil. Maarja.
 1. PROMOJAGERS SUPERTIP. Hier kun je gratis foto op canvasdoek laten drukken

  PROMOJA­GERS SUPERTIP. Hier kun je gratis foto op canvasdoek laten drukken

  Wie graag een foto van een familielid, een huisdier, een memorabele vakantie of een leuk moment laat vereeuwigen op een canvasdoek voor zichzelf of als cadeau, moet deze week volgens Promojagers België bij de website fotobehangfactory.nl zijn. “Met een actiecode kun je een gratis canvasdoek van 40 op 30 centimeter krijgen”, aldus Gunther Devisch, die er deze week zijn supertip van maakt voor de lezers van HLN.
 2. Onze opinie. “Laten we het Franstalige voorbeeld volgen: een iets kortere zomervakantie, maar extra vakantie doorheen het schooljaar”
  PREMIUM
  51

  Onze opinie. “Laten we het Franstali­ge voorbeeld volgen: een iets kortere zomervakan­tie, maar extra vakantie doorheen het schooljaar”

  Het Franstalig onderwijs kort de zomervakantie in van 9 naar 7 weken, vanaf het schooljaar 2022-2023. Quelle bonne idée! En geen paniek: die vakantiedagen gaan niet verloren, ze worden gewoon beter gespreid over de rest van het schooljaar. Volgens veel onderwijsexperts is er werkelijk geen zinnig argument om zo’n spreiding niét door te voeren: twee maanden zomervakantie - ooit ingevoerd opdat kinderen hun ouders konden helpen bij de oogst - vergroot de leerachterstand bij kansarme leerlingen en ook voor de anderen is het vaak te lang om zich bezig te houden.
 1. 'Spidercat' springt van vierde verdieping en ontsnapt zo aan brand
  Play

  'Spidercat' springt van vierde verdieping en ontsnapt zo aan brand

 2. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs