REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

OVERZICHT. Gemiddeld aantal nieuwe hospitalisaties lag in 7,5 maanden nooit zo laag

Het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens van coronapatiënten blijft dalen. Het aantal nieuwe besmettingen is wel gestegen, maar er is ook meer getest. Dat blijkt uit de recentste voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het gemiddeld aantal nieuwe hospitalisaties lag in 7,5 maanden nooit zo laag.

9 reacties

 • jozef

  1 jaar geleden
  Denk dat er bij velen nog al wat verwarring is over de cijfers. Voor mij komt op eerste plaats de overlijdens, dan de opnames ( deze kunnen in later stadium ook overlijden of kunnen grote schade opgelopen hebben, dan komt de testresultaten die feitelijk steekproeven zijn bij deze is het wat afwachten. Wat de gemiddelden betreft moet men er rekening houden dat een gemiddelde afhankelijk is van de verhouding van de laatste (nieuwe) dag met de vorige (weggevallen) dag 1
 • Jean Pierre Versteeg

  1 jaar geleden
  Didi Delange heeft een punt Doorheen de geschiedenis zijn er tal van pandemieen geweest en er zullen er na covid 19 nog volgen dus ze komen en gaan de tijd lijkt gekomen dat deze gaat en hou je vast aan wat Didi zegt wees niet zo pessimistisch maar geniet van het goede nieuws het komt terug goed we zijn er bijna
 • Ward Vandevelde

  1 jaar geleden
  Besmettingscijfers zeggen niet alles: soms test men meer en dan zal men meer Covid terugvinden. Je kan best naar het aantal ziekenhuisopnames kijken. Of je getest bent of niet: daar houdt een ziekenhuisopname geen rekening mee. Vaccinatiegraad gaat omhoog = minder mensen met kans op een ziekenhuisopname. Dus deze cijfers zien er goed uit wat mij betreft!
 • Piet Pienter

  1 jaar geleden
  Gelieve de risicopatienten thuis te blijven en de werkende en schoolgaande mensen niet te besmetten aub.Alsook respect voor de verzorgsector.
 • Didi Delange

  1 jaar geleden
  Kunnen we niet gewoon genieten van het goede nieuws? Moeten we altijd negatief doen?
 1. ANALYSE. Waarom zelfs een minister niet meer veilig is voor de drugsmaffia: “Als het moet, wordt er geïntimideerd. Als dat niet lukt, kan het leiden tot het ergste: moord”
  PREMIUM

  ANALYSE. Waarom zelfs een minister niet meer veilig is voor de drugsmaf­fia: “Als het moet, wordt er geïntimi­deerd. Als dat niet lukt, kan het leiden tot het ergste: moord”

  De drugsoorlog in België is, na ontploffende granaten en een occasionele moord in de onderwereld, plots een nieuwe fase ingegaan, met de bedreiging van Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Evolueren we nu in sneltreinvaart naar Amsterdamse toestanden, met bedreigingen aan tegenstanders uit de ‘bovenwereld’ en zelfs executies op straat à la Peter R. de Vries?