Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AP

OVERZICHT. Gemiddeld aantal nieuwe coronagevallen daalt amper

De dalende curve van het aantal nieuwe bevestigde coronabesmettingen lijkt af te vlakken. Gemiddeld waren er dagelijks 445 nieuwe gevallen gedurende de jongste zeven dagen waarvoor volledige cijfers beschikbaar zijn. Dat is nog slechts een daling met -1 procent, blijkt zaterdagochtend uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. 

19 reacties

 • gilbert Gijdé

  9 maanden geleden
  Scholen zijn opnieuw begonnen,terugkomers uit het buitenland.Volgende week is er een stijging
 • Patrick Braekeveldt

  9 maanden geleden
  Velen lappen de maatregelen aan hun laars en feesten er op los ,afstand houden doen ze niet en mondsmaskers dragen evenmin en in veel cafés lachen ze daar eens goed mee !
 • Nicole Borremans

  9 maanden geleden
  Het is toch de logica zelf dat als men veel meer test er ook meer besmettingen(maar niet perse zieken) vastgesteld worden(zal hoogstwaarschijnlijk terug stijgen door de terugkomers uit het buitenland)Enkel het aantal ziekenhuisopnamen is relevant.Gewoon verder doen zoals we bezig zijn(maatregels in acht nemen waar gevraagd)en waar nodig enkele doordachte versoepelingen overwegen(evenementen/cultuursector,middelbare scholen,rusthuizen)en zo goed mogelijk met het virus samen leven!
 • Geert De Regge

  9 maanden geleden
  @André Decrock Dit werd door niemand gezegd dat het onder de 100 moest zijn vooraleer de scholen open mochten. Steven Van Gucht zei ergens rond 23 augustus dat zoals het toen daalde dat er nog 350 zouden zijn op 01/09. En het handig zou zijn moest het maar rond de 100 zijn, maar hij zei toen niet dat de scholen niet open mochten. En ja, ze verzwijgen nog maar eens dat er de laatste week weer veel meer testen uitgevoerd werden. Meer testen is logisch meer besmettingen.
 • Eddy De Smedt

  9 maanden geleden
  Het is een eigenaardige wending dat men spreekt van daling. 445 gevallen van besmetting eerder werden al getallen van 430 en 440 gegeven in de week volgens mij stijgen we en dalen niet
 1. Christine (55) nam deel aan studie rond tegenvallend vaccin Curevac: “Teleurgesteld, maar toch ook jackpot”
  2

  Christine (55) nam deel aan studie rond tegenval­lend vaccin Curevac: “Teleurge­steld, maar toch ook jackpot”

  Teleurgesteld. Zo voelt Christine Schneider (55) uit Mechelen zich nadat bekend raakte dat het vaccin van het CureVac volgens de eerste resultaten maar 47 procent bescherming biedt tegen het coronavirus. Ze was één van de tweeduizend landgenoten die deelnamen aan een grootschalige studie daarrond en zit nu naar eigen zeggen “een beetje met de gebakken peren”. Toch is er voor haar ook een gouden randje. Want tijdens het onderzoek voor en na haar eerste spuitje werd een ernstige aandoening ontdekt, die nu perfect behandeld kan worden.