Volledig scherm
© BELGA

OVERZICHT. Gemiddeld aantal nieuwe besmettingen zakt verder, ook overlijdens en opnames dalen

Het gemiddelde aantal nieuwe coronabesmettingen in ons land daalt verder in vergelijking met dezelfde periode een week eerder. Dat blijkt uit de dagelijkse cijfer van gezondheidsinstituut Sciensano. Ook het aantal ziekenhuisopnames en het aantal overlijdens blijven eveneens lichtjes dalen.

6 reacties

 • Gaston Govaerts

  1 maand geleden
  Waarom blijft men de toeristen dan beschuldigen van allerlei onzin? Onze ministers hebben zondebokken nodig om hun eigen falen te verstoppen.
 • Bob Boomer

  1 maand geleden
  Wat moeten we nog geloven van de cijfers !?
 • nicole desseyn

  1 maand geleden
  Vandaag is elk overlijden er een te veel
 • Marianne Van den Lemmer

  1 maand geleden
  Ha, dan kan de kapper terug open! En de dierentuin!
 • Romana Crabbe

  1 maand geleden
  En op hoeveel testen dan nu weer ? Want stijgt het cijfer zeggen ze dat ze méér getest hebben , hoe kunnen we dan nog volgen !
 1. Erika Vlieghe nuanceert ‘niet te veel zeuren’-uitspraak in open brief: “Misschien had ik mijn woorden anders moeten kiezen”

  Erika Vlieghe nuanceert ‘niet te veel zeu­ren’-uit­spraak in open brief: “Misschien had ik mijn woorden anders moeten kiezen”

  “We moeten stoppen met te veel te zeuren", zo zei infectiologe Erika Vlieghe afgelopen weekend. Een uitspraak die heel wat stof deed opwaaien. Vlieghe reageert op de kritiek en nuanceert haar standpunt in een open brief die u hieronder integraal kunt lezen. “Natuurlijk moet er kritische reflectie zijn”, schrijft ze. “Maar de opeenstapeling van negatieve boodschappen sijpelt dag in dag uit bij ons binnen, en haalt ons allemaal onderuit, de meest kwetsbaren eerst.”
 1. Moeten scholen binnenkort opnieuw sluiten? Met deze vier maatregelen hoeft het zo ver niet te komen
  PREMIUM

  Moeten scholen binnenkort opnieuw sluiten? Met deze vier maatrege­len hoeft het zo ver niet te komen

  Hoewel er steeds meer bewijs opduikt dat jonge kinderen niet vatbaarder zijn voor de Britse variant van het coronavirus dan volwassenen, heerst er toch onrust in het onderwijs. Want de hogere besmettelijkheid van de variant zou snel tot grote uitbraken kunnen leiden. Sommige directies sluiten de deuren al na enkele besmettingen en alvast één kinderarts pleit zelfs voor de sluiting van álle scholen in België. Gaan we die richting uit? Vier manieren om algemene sluitingen te voorkomen.
 1. "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser
  Play
  Uit de Kleren

  "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser

 2. Piepjonge Bart Peeters was voorbestemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscherpe messen naar mijn broer"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Piepjonge Bart Peeters was voorbe­stemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscher­pe messen naar mijn broer"