Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Gemiddeld aantal coronabesmettingen stijgt opnieuw fors: 127 of toename met 46 procent

Er worden gemiddeld weer 127,4 (of afgerond 127) besmettingen per dag met het coronavirus geregistreerd in ons land. Dat is een fikse stijging met 46 procent tegenover de voorgaande periode van zeven dagen. Het is de tiende stijging op rij, zo blijkt uit de nieuwe update in het dashboard van Sciensano.

61 reacties

 • Carl Devolder

  9 maanden geleden
  Een avondklok invoeren lijkt mij aangewezen om de samenscholing na sluitingsuur uit te sluiten en vooral te kunnen controleren.
 • nico vets

  9 maanden geleden
  Volledige lockdown,horeca dicht,samenkomsten verbieden en de politie eindelijk alles controleren ipv zich weg te steken.
 • phil smedts

  9 maanden geleden
  Het gemiddelde stijgt, dat betekent dat de dagelijkse besmettingen nog een stuk hoger liggen, hoog tijd dat die feestende dronkelappen en toeristen die het vertikken om afstand te bewaren en opeengepakt in de winkelstraten gaan rondlopen eens aan banden gelegd worden, door het sluitingsuur van de horeca een stuk te vervroegen en politiecontroles te houden in winkelstraten en shoppingcentra.
 • Glenn De Boeck

  9 maanden geleden
  Meer besmettingen en minder opnamens? Goed nieuws toch? Bewijst dat paniek niet nodig is en we verder zouden geraken door een natuurlijke immuum op te bouwen
 • Etienne Goedertier

  9 maanden geleden
  AUB; een lockdown zoals in Spanje: Enkel 5 minuten met de hond gaan wandelen en de hoogstnodige inkopen gaan doen. Voor de rest;In uw kot ! !
 1. Dit ligt op tafel van het Overlegcomité: evenementen als grote twistpunt en tot hoe laat zitten we op een terras?
  Play
  PREMIUM
  109

  Dit ligt op tafel van het Overlegco­mité: evenemen­ten als grote twistpunt en tot hoe laat zitten we op een terras?

  Krijgt na de horeca ook de eventsector straks wat perspectief? De Vlaamse en andere deelregeringen stropen in ieder geval de mouwen op om straks op het Overlegcomité de confrontatie met de federale aan te gaan en een tijdslijn af te dwingen. Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) schaart zich achter het exitplan dat de sector voorstelt, maar de GEMS geeft tegengas met een strenger voorstel. Dit stellen beiden voor.
 2. Rookpluim uit Brecht bereikt Antwerpen: “Zon is amper zichtbaar en het regent assen uit de lucht”
  Play
  ANTWERPEN/BRECHT

  Rookpluim uit Brecht bereikt Antwerpen: “Zon is amper zichtbaar en het regent assen uit de lucht”

  Mochten de terrassen op het Antwerpse Zuid open zijn, zou iedereen er niet met mond- maar wel een gasmasker zitten. De rookgeur van de immense brand die momenteel woedt op het militair Schietveld in Brecht, heeft na de noorderdistricten nu zelfs het zuiden en oosten van Antwerpen bereikt. Wie hinder heeft sluit ramen en deuren, maar het ziet er spectaculairder uit dan het schadelijk is. “In Borgerhout is de zon niet meer zichtbaar en in het centrum vallen er assen uit de lucht.”
 1. Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwagen
  Play

  Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwa­gen

 2. Uitzonderlijk bezoek van grijze walvis in Napels
  Play

  Uitzonder­lijk bezoek van grijze walvis in Napels