Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

OVERZICHT. Gemiddeld aantal corona-overlijdens per dag met 20 procent gestegen

UPDATEHet aantal overlijdens door het coronavirus in België is boven de kaap van 14.000 gestegen. Dat blijkt uit nieuwe gegevens van gezondheidsagentschap Sciensano, dat nu 14.106 overlijdens heeft geregistreerd. Dat zijn er 20,1 procent meer dan in de week die voorafging. Vrijdagochtend stond de teller op 13.891. 

16 reacties

 • Dries De Preter

  8 maanden geleden
  Natuurlijk stijgen de cijfers ondanks de sluiting van de horeca, de evenementen, de scholen, enz. De cijfers stijgen omdat SPA'er Vandenbroucke nagelaten heeft om contracten af te sluiten met privé-labo's voor het massaal testen van mensen die geen symptomen vertonen, maar wel besmet zijn na nauw contact met een besmet persoon. In Nederland dalen de cijfers omdat zij... zulke mensen bij onze labo's laten testen.
 • Baldr VanHoek

  8 maanden geleden
  Wanneer een ziekte juridisch wordt in stand gehouden op basis van besmettingscijfers ontstaat een  pandemie op basis van besmettingen maar tevens mag men gaan spreken over een plandemie. Dan lijkt plots alles normaal dat er meer problemen zijn met regels dan met ziekte. Zo zie je dat een  ziekte reeds netjes georganiseerd is via wetten. Is dat het beeld dat gezondheid oproept en zou overtuigen?
 • Daan Roos

  8 maanden geleden
  Het hoogste sterftecijfer van de wereld! En hoeveel andere ziektes kunnen in België amper behandeld worden? Een goede gezondheidszorg is de topprioriteit van de politiek.
 • Patrick Mechels

  8 maanden geleden
  @Charity Swinnen, ik raad je eens aan om een bezoek te brengen op een intensieve zorgen. Dit zijn nooit geziene omstandigheden. Allemaal patiënten met hetzelfde acuut ziektebeeld. Hopelijk blijf je gespaard en iedereen die je dierbaar is. Als de toestand nog moet verslechteren waardoor er moet gekozen worden tussen wie beademen en wie niet, hoop je dat je een beademingstoestel krijgt anders stop het hier...je denkwijze is zeer kort door de bocht bij een nieuwe ongekende ziekte.
 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  8 maanden geleden
  "één op de vier personen die getest worden, positief blijkt te zijn"  22 op 100 is 1,1 op 5 en is dus minder dan 1 op 4