(archieffoto)
Volledig scherm
(archieffoto) © Photo News

OVERZICHT. Gemiddeld aantal besmettingen stijgt weer tot 84, andere indicatoren dalen wel nog

Er worden gemiddeld nog 84,3 besmettingen per dag met het coronavirus geregistreerd in ons land. Dat is een stijging met vier procent in vergelijking met de voorgaande periode van zeven dagen (gemiddeld 81,1 nieuwe besmettingen per dag). Dat blijkt uit de nieuwe update in het dashboard van Sciensano.

33 reacties

 • Peter Knaap

  1 jaar geleden
  Wie laat reizen toe? De centen zijn belangrijker. We zeggen die een mondkapje op en bent voorzichtig. Verteer zoveel mogelijk.
 • chantal steenackers

  1 jaar geleden
  er wordt altijd gezegd dat kinderen geen risico zijn, toch maar eens nakijken of zij niet de grootste verspreiders zijn.
 • Cris Verwilligen

  1 jaar geleden
  We zullen zien wat het effect van de mondmaskers zal zijn. Als ze gelijk hebben zou het aantal besmettingen moeten halveren. Maar ik vrees ervoor met deze maatregelen: immers een toerist mag vrij rondlopen zonder testen. Enkel de Belg is de risee van Europa wegens slechte cijfers en onduidelijkheden. Als ze eerlijk zijn zouden ze heel Belgie rood moeten kleuren op basis van de cijfers.
 • Christian Deckers

  1 jaar geleden
  In de piektijd van besmettingen was een mondmasker absoluut niet nodig en... bij de laagste besmettingsgraad is het verplicht. Dit is het Belgisch gezond verstand en vooral een test hoe ver het beleid met de bevolking kan gaan, niet coronabeleid. De verantwoordelijke mensen die thuis blijven worden gestraft terwijl de egoisten straks met open armen ontvangen worden om het virus mee te brengen van waar ze geweest zijn. Moet allemaal kunnen.
 • Michel Philippe

  1 jaar geleden
  Geloven of niet geloven, sommige mensen denken dat ze onoverwinnelijk zijn en aan alles hun broek mogen vagen. Ge kan maar het verstand gebruiken dat ge hebt. Frappante voorbeelden zijn Bolsonaro en Boris Johnson. Boris is ternauwernood aan de dood ontsnapt en heeft zijn kar gekeerd. Hij is nu de grote held in Engeland maar hij heeft grote flaters begaan. Van Bolsonaro moeten we het nog afwachten.