Het Covid19-testdorp aan Spoor Oost in Antwerpen.
Volledig scherm
Het Covid19-testdorp aan Spoor Oost in Antwerpen. © Photo News

OVERZICHT. Gemiddeld aantal besmettingen stijgt naar 587,7 per dag, maar groei vertraagt

Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen per dag met het coronavirus in België blijft opnieuw toenemen, maar de groei vertraagt. Van 1 tot en met 7 augustus ging het om gemiddeld 587,7 (afgerond 588) nieuwe gevallen per dag. Dat blijkt uit de jongste gegevens van Sciensano. Ook het aantal mensen dat met Covid-19 wordt opgenomen in het ziekenhuis, neemt nog toe.

7 reacties

 • frank willems

  7 maanden geleden
  Heb de cijfers gevraagd aan Vlaanderen omdat ik ze nergens vond voor de periode 1 januari tot 30 juni 2019 en 2020 ik kreeg een zeer goed uitgewerkte statistiek voor dank en de oversterfte is ongeveer 1000 personen.
 • Ludwig Vanden Boer

  7 maanden geleden
  En moeten wij dat slikken als goed nieuws, dat de groei minder vlug stijgt? De brave man zal niet vannacht om 23.55 uur sterven maar pas morgen om 00.05 uur. Hoera, groot feest. Stop als media toch eens met alles te duiden. Geef naakte cijfers, zonder commentaar. Ik zal zelf wel uitmaken of dat goed nieuws is of niet.
 • marc van de poel

  7 maanden geleden
  We blijven koploper in Europa. Allee, volgens onze cijfers althans. En die komen van onze Heiliger dan de Paus zijnde virologen en regering(-en)... pfff.
 • Marc Van der Vloedt

  7 maanden geleden
  We zijn er in geslaagd om een 0,7 besmette in plaats van een ganse te hebben ! Moeten we die nu koesteren in quarantaine ? Zijn mond en neus afdekken ? Een geneesmiddel geven aan 70 % van de productie kost ? Veel vragen...aan evenveel ministers, experten en virologen.
 • Bruyninckx Christel

  7 maanden geleden
  Beate Liefkens er liggen meer dan driehonder patienten in ziekenhuizen en 69 op ic.Dat is een verdubbeling tegen drie weken geleden.Eens die curve de besmettingen inhaalt stijgt hij heel snel.Als binnenkort iedereen uitgereist is en scholen openen dan komt de echte uitschieter.Maar we zijn toch goed bezig nu dat onze overheid collectief verlof heeft...
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"