Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Gemiddeld aantal besmettingen stijgt naar 580 per dag, stijging met 16 procent op weekbasis

Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen per dag met het coronavirus in België neemt opnieuw toe. Tussen 31 juli en 6 augustus ging het om gemiddeld 580,1 of afgerond 580 gevallen per dag. Dat blijkt uit de jongste gegevens van Sciensano. De voorbije week werden gemiddeld 24,4 mensen per dag met Covid-19 opgenomen in het ziekenhuis, wat neerkomt op een status quo in vergelijking met de voorgaande periode van zeven dagen. 

25 reacties

 • Maurice Verheyen

  6 maanden geleden
  Mondmaskerplicht is een lachertje als men dagelijks vliegtuigladingen mensen blijft vervoeren. De passagiers zitten niet met een snorkel vast aan de airco hee? @Christiaan Mansfeld klopt gelijk een bus... En is precies wat de virologen voorspeld hadden
 • Patrick Gorra

  6 maanden geleden
  geld is niet het belangrijkste , wel gezond zijn ............
 • Jan Schrauwen

  6 maanden geleden
  Het signaalcijfer is in Brussel boven de 50, mondmaskers verplicht op het grondgebied nu Vervoort ? Ben benieuwd.
 • Freddy Van Groens

  6 maanden geleden
  De grootste probleem zijn de mensen die alle maatregelen blijven negeren, op vakantie in café restaurants enz. Die braaf alle maatregelen volgen zijn de dupe er van, En ze blijven maar zeggen dat voor de jongeren minder erg is, Hoe kunnen je de bevolking van overtuigd dat de virus serieus is op die manier.
 • Christiaan

  6 maanden geleden
  Elk virus muteert en eigenlijk in 99,99% van de gevallen wordt het zwakker. Als ik naar de cijfers kijk (en nog meer in Duitsland en Nederland) dan stijgt het aantal geconstateerde gevallen (dus besmettelijkheid is en blijft hoog) meer dan in relatie tot het aantal testen. Echter het aantal opnamen en zeker intensieve zorg blijft gelijk en of daalt zelfs (in Duitsland). Zou erg goed nieuws zijn behalve voor de bekendheid van de virologen.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"