Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Gemiddeld aantal besmettingen met coronavirus per dag stijgt licht

BInnenlandEr worden gemiddeld 86,0 besmettingen per dag met het coronavirus geregistreerd in ons land. Dat is een stijging van 1 procent in vergelijking met de voorgaande periode van zeven dagen. Het laatst bekende dagcijfer ligt op 24 besmettingen die werden geregistreerd op 5 juli. Een dag eerder waren het er 60, de dag daarvoor 92. Dat blijkt uit de nieuwe update in het dashboard van Sciensano. 

50 reacties

 • Godot Lilly

  7 maanden geleden
  We gaan over de grens in hulst shoppen, maar met mondmaskers ffp2 en handschoenen. In Nederland is er echt niemand die mondmasker draagt of afstand houdt, moeten onze grenzen dan niet terug dicht ? En zou dit geen europese beslissing moeten zijn ?
 • Jos Mardig

  7 maanden geleden
  Al dat gejank over de mondmaskers is heel erg hypocriet. De overgrote meerderheid van de bevolking wil ze niet en draagt ze al minstens een maand niet meer. En nog altijd dalen de ziekenhuisopnames en de bezetting. Vandaag door centrum Antwerpen gelopen en dan weet je genoeg hoor...
 • Philippe Janssens

  7 maanden geleden
  Stop toch met die fetish voor mondmaskers! Landen/regios waar ze gemeengoed zijn of verplicht kennen ook heropflakkeringen og stijgingen. De doorsnee belgische mondmaskerfetishist weet niet hoe het correct te dragen, wast de herbruikbare amper en waant zich ongenaakbaar en lapt daarom alle ander collectieve maatregelen aan zijn laars.
 • Joske Vermeulen

  7 maanden geleden
  Eén ding weten we alvast: de stijging wordt NIET veroorzaakt door terugkerende toeristen. Vertrekkende toeristen mogen bijna overal in ons land zonder mondmasker lopen. Maar eens ze het luchthavengebouw binnenkomen: mondmasker op.
 • Eric Grosemans

  7 maanden geleden
  Men houd ook geen rekening meer met de voornaamste regel: afstand houden. De cafés openen was een blunder van formaat, je kon zo weten dat er na enkele biertjes geen discipline meer is. En wie garandeerd dat de glazen op hoge temperatuur afgewassen worden? er zullen zeker cafébazen zijn die dat doen, maar ik vrees velen niet.
 1. Huisartsen ongerust over tweede coronagolf: “Er wacht ons een groot probleem in het najaar”
  PREMIUM

  Huisartsen ongerust over tweede coronagolf: “Er wacht ons een groot probleem in het najaar”

  De huisartsen in ons land houden hun hart vast. Als over enkele maanden het seizoen van de verkoudheden, griep en luchtweginfecties aanbreekt, vrezen ze overspoeld te worden met patiënten die getest moeten worden op het coronavirus. “En dat wordt een groot probleem.” De huisartsen verwachten meer dan 70.000 testen per dag nodig te hebben. Dat is bijna het dubbele van wat België vandaag aankan.
 1. Wandelaars zitten dagenlang in extreem weer vast op berg
  Play

  Wandelaars zitten dagenlang in extreem weer vast op berg

 2. Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten
  Play

  Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten