Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Photo News

OVERZICHT. Gemiddeld aantal besmettingen gestegen met ruim 50 procent, aantal patiënten op intensieve zorg blijft dalen

De voorbije donderdag zijn er in België 15.999 nieuwe coronabesmettingen geteld. Dat waren 1.005 coronabesmettingen meer dan de dag daarvoor, en wel 9.507 coronabesmettingen meer dan de week daarvoor. Dat blijkt maandag uit niet-geconsolideerde cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano, meegedeeld door het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. “Als we een prognose maken van de meer recente cijfers, zien we dat de stijging meer richting de tachtig procent gaat”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs (KU Leuven, UHasselt) bij HLN LIVE.

  1. Van Ranst optimistisch: “Scholen kunnen gewoon weer openen, dit lijkt eerder golf van afwezigheden dan van hospitalisaties te worden”

    Van Ranst optimis­tisch: “Scholen kunnen gewoon weer openen, dit lijkt eerder golf van afwezighe­den dan van hospitali­sa­ties te worden”

    Premier Alexander De Croo plant deze maand nog twee bijeenkomsten van het Overlegcomité over de coronasituatie. Een eerste vergadering vindt donderdag al plaats. “De cijfers stijgen dus er staan geen versoepelingen op het programma”, volgens viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) die ook lid is van de expertengroep GEMS. “Maar laten we optimistisch zijn. Dit lijkt eerder een golf van afwezigheden dan van hospitalisaties te worden.”