Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Gemiddeld 564 coronabesmettingen per dag, gemiddeld aantal ziekenhuisopnames blijft licht stijgen

Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen per dag met het coronavirus in België neemt opnieuw toe. Tussen 30 juli en 5 augustus ging het om gemiddeld 564,4 of afgerond 564 gevallen per dag. Dat blijkt uit de jongste gegevens van Sciensano. De voorbije week werden gemiddeld 27,3 mensen per dag met Covid-19 opgenomen in het ziekenhuis, opnieuw een lichte stijging.

16 reacties

 • Franky Vandaele

  6 maanden geleden
  De mondmaskers doen hun werk !
 • Danielle van Bergen

  6 maanden geleden
  Morgen zal het wel erger zijn dankzij de testen die ze in Antwerpen doen en misschien dankzij de zee bezoekjes
 • Jan Jansens

  6 maanden geleden
  Ik vind dat men te veel zich baseert op aantal besmettingen de enige echte curve die echt klopt zijn het aantal doden en daarna het aantal ziekenhuis opnames. Het aantal besmettingen is veruit de meest onnauwkeurige en waarschijnlijk geeft dit maar een fractie van het echte aantal besmettingen weer. Maar de virologen vergelijk 500 besmettingen met de gemeten besmettingen in maart en dit is totaal verkeerd want het aantal ziekenhuis opnames stijgt amper.
 • nadia wauters

  6 maanden geleden
  Eigenlijk krijgen we dagelijks schitterend nieuws, enkel verkeerd gecommuniceerd! besmettingen stijgen maar slechts een peuleschil in verhouding tot het aantal afgenomen testen, ziekenhuisopnames en overlijdens maw ruime meerderheid van de geteste personen raakte besmet maar is niet ziek. Besmette personen kunnen coronavirus weliswaar overdragen, maar dat is net zo bij verkoudheden, griep en andere (virale) aandoeningen. Waarom mensen ‘straffen’ ipv sensibiliseren met alle gevolgen van dien?
 • Brent Verbruggen

  6 maanden geleden
  Ben ik de enige die ziet dat het al minder hard toeneemt? Eergisteren 27% gisteren 25% va´daag 19%. Stel u voor dat ze dat erbij zetten.
 1. Meer dan 727.000 doden door coronavirus sinds eind december - Gemiddeld 564 nieuwe besmettingen per dag in België

  Meer dan 727.000 doden door coronavi­rus sinds eind december - Gemiddeld 564 nieuwe besmettin­gen per dag in België

  Het gemiddelde aantal besmettingen met het coronavirus ligt op gemiddeld 564,4 per dag tussen 30 juli en 5 augustus. Dat is een stijging van 19 procent in vergelijking met vorige week, bleek zondagochtend uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. In totaal zijn in België al 73.401 mensen besmet geraakt met het coronavirus. 9.870 mensen in ons land stierven aan de gevolgen van het longvirus.
 1. Wil je opslag vragen op je werk? Antwerps bedrijf laat collega's beslissen
  Play

  Wil je opslag vragen op je werk? Antwerps bedrijf laat collega's beslissen

 2. Hilarische beelden van aap die verjaardagsfeestje verpest
  Play
  bizar

  Hilarische beelden van aap die verjaar­dags­feest­je verpest