Wandelaars in de Maasmechelse Heide.
Volledig scherm
Wandelaars in de Maasmechelse Heide. © Karolien Coenen

OVERZICHT. Geen verstrenging maar al deze maatregelen moet u blijven volgen

De Nationale Veiligheidsraad heeft op 27 maart opnieuw samengezeten om de coronamaatregelen te evalueren. Die waren in eerste instantie voorzien tot 5 april, maar werden na overleg met twee weken verlengd tot en met 19 april. Deze periode wordt na evaluatie mogelijk nog eens met twee weken verlengd, tot en met 3 mei. Voorlopig komen er geen nieuwe maatregelen, maar er wordt wel strenger toegezien op de naleving. “Als we nu onze inspanningen verslappen, zijn de gevolgen zwaar”, waarschuwde premier Sophie Wilmès (MR) op een persconferentie.

102 reacties

 • Ronny Quintens

  3 jaar geleden
  Mij valt op dat een aantal prominenten even uitvallen en in quarantaine gaan . En slechts 14 dagen Een reactie op een vaccin tegen Corona. ?
 • Katrien Weyn

  3 jaar geleden
  Begin maar alvast na te denken over maatregelen om de faillisementen die straks zullen volgen, de economische crisis en de weer aangedikte staats schuld op te lossen. Ondertussen worden mensen onder bijna draconische maatregelen bijna onder huis arrest geplaatst. Ik vraag me af of wel gecontroleerd wordt op de juistheid van alle cijfers waarmee we bestookt worden. Sommigen pushen bewust zoveel mogelijk paniek omdat een crisis altijd misbruikt wordt om andere agenda's door te voeren.
 • Polutnik Ronald

  3 jaar geleden
  De mensen volgen de maatregelen goed op zegt de regering , maar toch worden er duizenden boetes uitgeschreven .
 • Janna Friese

  3 jaar geleden
  In de gemeente waar ik woon wordt al jarenlang door een club met motors gereden. Zelfs nu in de Coronatijd hoorde ik vandaag (altijd weekends) nog zeker tientallen motors rijden, veel lawaai en die zeker niet rijden om essentiële dingen te doen!! Waarom controleert Politie hen dan niet maar wel gewone auto's, fietsers enz.?? Met àlle respect voor de politie, maar dan ook iedereen over dezelfde kam scheren! Janna Friese.
 • David Thijs

  3 jaar geleden
  Ik heb alle begrip voor de maatregelen maar ik kan het niet snappen waarom we wel mogen gaan fietsen terwijl een toertje met de motor uitgesloten is. Was er misschien een lobbygroep present tijdens het conclaaf ?