Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Elke dag meer dan 200 nieuwe ziekenhuisopnames, bijna evenveel als tijdens voorjaarspiek in april

Van 4 tot 10 november zijn elke dag gemiddeld 204 nieuwe COVID-patiënten in het ziekenhuis opgenomen, een stijging met 24 procent in vergelijking met de zeven dagen ervoor. Dat blijkt donderdag uit de voorlopige cijfers op het dashboard van Sciensano. Er liggen meer dan 450 coronapatiënten op intensieve zorgen.

141 reacties

 • Marie Rose Van der Haeghen

  2 maanden geleden
  En dan zitten ze een Gent een massa evenement te organiseren in volle Corona tijd ..Begrijpe wie begrijpen kan .
 • Jan van elewijck

  2 maanden geleden
  Met grote dank aan onze vivaldi regering,die het nalaat om de vaccinaties te verplichten,want wie komt er vooral op de intensieve zorgen juist,komt er nu nog een lockdown,dan wordt het tijd dat we met zijn allen op straat komen
 • Pieter geens

  2 maanden geleden
  Mijn vrouw werkt in een ziekenhuis en zie zeker dat er veel corona gevallen binnen komen ,,maar die op intensieve liggen zijn bijna allemaal niet gevaccineerde, moet je nu nog een tekening bij maken, en welke mensen zijn binnenkort het slagtoffer, wij de vaccineerde want de niet gevaccineerde doen maar op en ze kennen er niks van !! bedankt aan de niet gevaccineerde !!!!!
 • Steven Lambrechts

  3 maanden geleden
  Plaats alle niet gevaccineerden maar ergens in een veldhospitaal van het leger. Zo blijft er plaats genoeg over voor de reguliere zorg in de ziekenhuizen. Mocht ik in de zorg werken dan zou ik ook moeite hebben om een niet gevaccineerde te verzorgen.
 • Albert Laurent

  3 maanden geleden
  Een lockdown lonkt weer, als het zo verder gaat.Soms vraag ik mij af, waarom onze regering het niet verplicht heeft voor iedereen te vaccineren, men zoekt het toch een beetje zelf .
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. OVERZICHT. Gemiddeld 201 ziekenhuisopnames per dag, druk neemt toe, operaties worden uitgesteld. Lees hier de stand van zaken in jouw regio
  PREMIUM

  OVERZICHT. Gemiddeld 201 ziekenhuis­op­na­mes per dag, druk neemt toe, operaties worden uitgesteld. Lees hier de stand van zaken in jouw regio

  Er worden opnieuw evenveel mensen opgenomen in onze ziekenhuizen als tijdens de voorjaarspiek in april. In de wekelijkse persbriefing van het crisiscentrum vrijdagochtend was te horen dat het gemiddeld over 201 opnames per dag gaat. De ziekenhuizen moeten geleidelijk aan opschalen naar fase 1A+, zei Margot Cloet van Zorgnet-Icuro woensdag al. Veel ziekenhuizen voegen de daad bij het woord. Onze redactie maakte een overzicht per provincie, van alle maatregelen die onze ziekenhuizen nemen, nu de coronacijfers andermaal de pan uitswingen.
 3. Wanneer krijg ik mijn derde vaccin? En wordt dat de laatste dosis? 9 vragen over de boosterprik beantwoord
  PREMIUM

  Wanneer krijg ik mijn derde vaccin? En wordt dat de laatste dosis? 9 vragen over de booster­prik beantwoord

  De verzamelde ministers van Volksgezondheid van ons land hebben beslist dat iedere Belg een extra coronavaccin kan krijgen. Wie tot nog toe één dosis van het Janssen-vaccin ontving, krijgt voorrang. Binnenkort zullen de vaccinatiecentra dus weer vollopen. Waarom is dat nodig? Welk vaccin zal u krijgen? En is dat aangepast aan de nieuwe varianten? Wij beantwoorden de negen belangrijkste vragen.