AFP
Volledig scherm
© AFP

OVERZICHT. Druk op ziekenhuizen blijft hoog, dinsdag hoogste aantal overlijdens sinds begin dit jaar

Het gemiddeld aantal nieuwe bevestigde coronabesmettingen in ons land blijft toenemen. Het gaat nu om een stijging van 11 procent, dat is minder snel dan vorige week. De druk op de ziekenhuizen blijft wel hoog. Op de diensten intensieve zorg liggen er nu 792 coronapatiënten. Ook het aantal overlijdens blijft stijgen. Afgelopen dinsdag overleden 55 Covid-19-patiënten, dat is het hoogste aantal sinds begin februari. Dat blijkt uit de recentste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. 

507 reacties

 • Rudi Van Denhouwe

  12 uur geleden
  Als Oost-Vlaming dank ik het Gents bestuur voor de gevolgen van het laten doorgaan van het "Lichtfestival" : ziekenhuizen overvol en voor teveel mede-burgers zal het licht definiteif uitgaan.
 • Tania Panis

  12 uur geleden
  Ik denk niet dat ze er nog aan uit geraken, wat is daar nu nog geloofwaardig aan. Ze veranderen elke dag.
 • Peter van Dijk

  12 uur geleden
  De hoogste sterfte sinds het begin na het vaccineren, en zeker na het toedienen van de zogenaamde boostershots. Die vaccins werken erg goed in de depopulatie.
 • rudy janssens

  12 uur geleden
  Graag een lockdown van 2 weken om dan al knuffelend de eindejaarsperiode in te gaan . De champagne is reeds in huis.
 • Wim De Herdt

  12 uur geleden
  Studio 100 vult vanaf morgen, drie dagen op rij, volle Sportpaleizen. Ouders, grootouders en kinderen, allemaal zullen ze er zijn. Ook al is dit tot nu toe niet verboden, elk redelijk mens beseft dat dit ingaat tegen het gezond verstand.
 1. Wat zal het Overlegcomité morgen doen met de drastische voorstellen van de GEMS? Premier De Croo wil “geen heilige huisjes meer”
  Play
  265

  Wat zal het Overlegco­mité morgen doen met de drastische voorstel­len van de GEMS? Premier De Croo wil “geen heilige huisjes meer”

  Premier Alexander De Croo (Open Vld) roept het Overlegcomité opnieuw vervroegd samen om te overleggen over de coronasituatie. Dat bevestigt het kabinet van de eerste minister. De vergadering gaat morgen door in het Egmontpaleis en start om 9 uur. Expertengroep GEMS legt alvast drastische maatregelen op tafel, zo blijkt uit een voorlopig advies dat is gelekt. Ze stellen onder meer een “afkoelingsperiode” in het onderwijs voor - inclusief de sluiting van het lager onderwijs voor 10 dagen. Verder zou bijvoorbeeld de horeca volgens de experten beter al om 20 uur sluiten. Het is lang niet duidelijk of de verregaande voorstellen ook zullen worden gevolgd.