Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Geert De Rycke

OVERZICHT. Druk op de ziekenhuizen blijft afnemen: 657 patiënten op intensieve zorg

Het aantal Covid-patiënten in de ziekenhuizen en op de intensieve zorg blijft afnemen. Dat blijkt vandaag uit de voorlopige cijfers van Sciensano. Er liggen nog 2.024 patiënten in de ziekenhuizen (-18 procent), van wie 657 op intensieve zorg (-13 procent). Het gemiddeld aantal besmettingen stijgt wel zeer licht (+2 procent). Er werden elke dag gemiddeld 2.993 nieuwe besmettingen geregistreerd.

24 reacties

 • camiel huughe

  1 maand geleden
  Belgen die een Covid-inenting weigeren moete ook consequent blijven en, bij aandoening, ook de RIZIV-tussenkomst weigeren. Meewerken aan het verspreiden van de dodelijke ziekte is al even discriminerend tegenover de verstandige medeburger die zich landelijk probeert te beschermen. De RIZIVbijdragen dienen niet om a-socialen te helpen.
 • Ledoux Ruddy

  1 maand geleden
  Dit toont alleen aan dat de Pharmabedrijven SUPER werk hebben verricht ! en dit in een record tempo !
 • Geert jonckheere

  1 maand geleden
  De pandemie loopt op zijn eind! Het leven herbegint, profiteer ervan mensen! Jullie zijn vrij, kom buiten en geniet van de terrasjes!
 • Luc Montens

  1 maand geleden
  Gilbert Geldhof, dus het is omdat de maatregelen gevolgd werden dat er geen griep was. Maar, het is doordat diezelfde maatregelen volgens velen blijkbaar NIET gevolgd worden dat er zo veel corona doden zijn... Tja, als het maar in de corona volgers hun kraam past zeker?
 • Gilbert Geldof

  1 maand geleden
  Marcel, hier een antwoordje. Ik ga de woorden van prof. Van Gucht proberen citeren: "dankzij de maatregelen die we nemen (afstand houden, ontsmetten en mondkapje) is er geen (of bijna geen) griepopstoot geweest.