OVERZICHT. Drastische maatregelen in België: alle lessen opgeschort, alle cafés en restaurants sluiten vanaf middernacht

De federale regering en regionale minister-presidenten hebben op een persconferentie nieuwe maatregelen voorgesteld die gisteravond beslist zijn op de Nationale Veiligheidsraad. De belangrijkste maatregelen: alle lessen in scholen worden vanaf maandag opgeschort, en de cafés, bars en restaurants sluiten vanaf vrijdag middernacht tot 3 april. Voor ouders die geen opvang voor hun kinderen hebben, wordt opvang op de scholen voorzien.

229 reacties

 • Chris Devlaeminck

  2 jaar geleden
  Een vb. van de vele absurde maatregelen. Fitnesscentra gesloten in België, in het nuchtere Nederland blijven ze open. Wie wil winkelen en op restaurant gaan kan dit in Nederland.
 • Chris Devlaeminck

  2 jaar geleden
  Het coronavirus is niet te stoppen net zoals verkoudheden en griep niet te stoppen zijn. Maatregelen zijn nutteloos. Een deel van de bevolking zal besmet geraken, het hele land door alleen al bv. via treinreizigers, en daar is niets aan te doen. Maar dat mag niet gezegd. Anders worden overheden verweten niets te doen. En wat zeker is, het coronavirus zal nooit meer verdwijnen en ieder jaar opnieuw opdoemen net zoals verkoudheden en griep.
 • Daniel Tant

  2 jaar geleden
  Daniel die beloftes want het zo goed, en wat gaat er ge beuren met de horeca de mensen mogen binnenkort hun zaak opgeven en al dat hamsteren in de magazijnen er is geen duidekelheid over alles men begin nu ons voor de zot te houden mr de Block en wat de gevolgen zijn geen deftig antwoord daar op, ik heb deze middag met enkele mensen gesproken ze hebben mij gewoon negeerde over alles dank u mr de block.
 • piet uytebroek

  2 jaar geleden
  het allerbelangrijkste is simpel dat de leerkrachten nu eerst hun coronavakantie moeten opnemen, daarna paasvakantie, vervolgens hun burn out opnemen, dan is het lekker twee maand zomervakantie, enkele weken vakantie in het najaar en we zijn 2021. hoera!
 • Danny Damiaens

  2 jaar geleden
  Alleen bij ons is het corona virus alleen actief in het weekend gezien dat de non food winkels moeten sluiten en ook de arbeiders die in bedrijven werken zijn virus vrij!Al de maatregels zijn gewoon 1 grote grap!De scholen zijn dicht maar wel open voor opvang!Men mag niet meer sporten in groep maar het was de laatste dagen open deuren dag in de winkels.Wat een kluchtregering.
 1. Zeker 87 extra besmettingen in België, Frankrijk en Spanje sluiten scholen

  Zeker 87 extra besmettin­gen in België, Frankrijk en Spanje sluiten scholen

  De Nationale Veiligheidsraad heeft verregaande extra maatregelen genomen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. Alle lessen worden opgeschort, maar er zal opvang worden voorzien. Alle recreatieve activiteiten worden geannuleerd. Cafés en restaurants moeten de deuren sluiten, enkel winkels die essentiële diensten leveren, zoals voedingswinkels en apothekers, blijven open. Andere winkels moeten in het weekend de deuren sluiten. Al deze maatregelen gaan in vanaf morgen middernacht, en blijven gelden tot 3 april.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.