Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA)
Volledig scherm
Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) © Photo News

OVERZICHT. Dit zijn de nieuwe coronamaatregelen in het onderwijs

Dit schooljaar zal er anders uitzien dan het vorige, want enkele coronamaatregelen zijn veranderd. Zo moeten leerlingen in het 5e en 6e leerjaar lager onderwijs geen mondmasker dragen. Voor het secundair geldt dat er opnieuw les mag worden gegeven en gevolgd zonder mondmasker, wanneer wordt stilgezeten. 

145 reacties

 • Hans Torenven

  2 maanden geleden
  Laat het los mensen, geniet van het leven en van elkaar. Stop met vingerwijzen, stop met bekritiseren. Regering heeft wat ze wilde: 70% gevaccineerden. Laat de kinderen doen, ze zijn sterker dan je denkt en mogen we nog ziek worden ja ? Beste voor je lichaam om te vechten tegen iets. Leef ! En ja, in de winter komt de griep er ook terug aan, gaan we dan ook weer allemaal panisch worden ? De vorige generaties zullen er is goed om lachen !
 • verstuyft eric

  2 maanden geleden
  Lager onderwijs niemand gevaccineerd en de maskers mogen af.. Middelbaar bijna allemaal gevaccineerd en daar blijft de mondmasker logt
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Wat is het verschil tussen iemand uit het 6e leerjaar en iemand in het eerste jaar secundair. Voor het virus geen. Met de nieuwe varianten blijken juist ook jongeren kwetsbaar te zijn. En dat zijn dan nog net deze die niet gevaccineerd zijn.
 • Guido Quinten

  2 maanden geleden
  Ben Weyts is de beste minister van onderwijs sinds lange tijd , hij heeft de ballen om aan de jeugd te denken en niet alleen aan het personeel . Go for it .
 • Arne Van Gheluwe

  2 maanden geleden
  Nu komen ze af met ventilatie normen en vaccinatieplicht voor leerkrachten? 2 weken voor het school begint? Wat voor incompetent bestuur is dat nu! Ze zouden Weyts moeten ontslaan!
 1. HET DEBAT. Zijn de quarantaineregels en de teststrategie op scholen te streng? Dit is jullie mening
  10

  HET DEBAT. Zijn de quarantai­ne­re­gels en de teststrate­gie op scholen te streng? Dit is jullie mening

  De coronacijfers in ons land stijgen verder. Verschillende scholen moeten de deuren sluiten wegens meer coronabesmettingen. De quarantaineregels en de teststrategie zorgen voor ongenoegen bij verschillende stemmen in het onderwijsveld. Ze pleiten ervoor om het virus onder de kinderen te laten circuleren en de scholen open te houden. Wat denk jij? Zijn de quarantaineregels en de teststrategie op scholen te streng? Eerder vandaag lieten we enkele experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.