Premier Alexander De Croo (Open Vld) en Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA).
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld) en Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). © AP

OVERZICHT. Dit heeft het Overlegcomité beslist: scherpere regels voor reizigers en Covid Safe Ticket voortaan ook voor kleinere evenementen

Tijdens het Overlegcomité vandaag werden geen echte versoepelingen of verstrengingen doorgevoerd, maar is wel beslist om reizigers die terugkeren uit Europese landen waar gevaarlijke coronavarianten circuleren, strenger op te volgen. Daarnaast kan vanaf 13 augustus ook het Covid Safe Ticket worden gebruikt voor outdoor evenementen vanaf 1.500 bezoekers.

9 reacties

 • patrick feyen

  1 jaar geleden
  Controle is er nergens, werk in het buitenland en moet iedere dag door 3 landen: nul controle. Diegene die dit circus nog geloofd? Ze hadden beter het voorbeeld van Zweden gevolgd.
 • Peggy Van den Berg

  1 jaar geleden
  Verplichten in alle landen!!
 • Erik Bervoets

  1 jaar geleden
  Controle? Die is hier in België één grote grap.
 • Patrick De pauw

  1 jaar geleden
  De regering beseft de mislukte versoepelingen maar ja de druk deed ze plooien en nu zitten wij met de shit en binnenkort nog meer na de vakantie en Pukkelpop enz!en nu?blijven onzin verkopen zeker met hun attesten enz
 • Jose Thijs

  1 jaar geleden
  Behalve voor die wat met de wagen op vakantie zijn, ongeveer 64%.
 1. Vlaamse gemeenten hebben vorig jaar meer dan 15.300 zwerfkatten gevangen

  Vlaamse gemeenten hebben vorig jaar meer dan 15.300 zwerfkat­ten gevangen

  In 2021 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten meer dan 15.300 zwerfkatten gevangen. Dat zijn er vijf procent meer dan het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers die CD&V-parlementslid Brecht Warnez heeft opgevraagd bij minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Het aantal gevangen zwerfkatten stijgt al jaren. “Omdat zwerfkatten ziektes en overlast met zich meebrengen is het belangrijk hen te vangen, te verzorgen en te steriliseren”, zegt Warnez.