Premier Alexander De Croo (Open Vld) en Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA).
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld) en Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). © AP

OVERZICHT. Dit heeft het Overlegcomité beslist: scherpere regels voor reizigers en Covid Safe Ticket voortaan ook voor kleinere evenementen

Tijdens het Overlegcomité vandaag werden geen echte versoepelingen of verstrengingen doorgevoerd, maar is wel beslist om reizigers die terugkeren uit Europese landen waar gevaarlijke coronavarianten circuleren, strenger op te volgen. Daarnaast kan vanaf 13 augustus ook het Covid Safe Ticket worden gebruikt voor outdoor evenementen vanaf 1.500 bezoekers.

9 reacties

 • patrick feyen

  1 jaar geleden
  Controle is er nergens, werk in het buitenland en moet iedere dag door 3 landen: nul controle. Diegene die dit circus nog geloofd? Ze hadden beter het voorbeeld van Zweden gevolgd.
 • Peggy Van den Berg

  1 jaar geleden
  Verplichten in alle landen!!
 • Erik Bervoets

  1 jaar geleden
  Controle? Die is hier in België één grote grap.
 • Patrick De pauw

  1 jaar geleden
  De regering beseft de mislukte versoepelingen maar ja de druk deed ze plooien en nu zitten wij met de shit en binnenkort nog meer na de vakantie en Pukkelpop enz!en nu?blijven onzin verkopen zeker met hun attesten enz
 • Jose Thijs

  1 jaar geleden
  Behalve voor die wat met de wagen op vakantie zijn, ongeveer 64%.
 1. KIJK. Negen speurhonden krijgen in ons land training om explosieven op te sporen in Oekraïne: “Ze moeten helpen met het ontmijnen van terugveroverd gebied”
  Play

  KIJK. Deze hon­den krijgen in ons land training en gaan dan op missie in Oekraïne

  Afgelopen september begonnen negen honden aan een intensieve opleiding om explosieven op te sporen in Oekraïne. De opleiding duurt ongeveer vijf maanden en wordt gegeven op Campus Vesta in Ranst. Tegen februari moeten de speurhonden klaar zijn voor het echte werk. “De honden moeten daar het Oekraïense leger en de regering helpen om het gebied dat terugveroverd is op de Russische federatie te ontmijnen”, vertelt projectleider Hugo Lücke. Bekijk de volledige reportage in bovenstaande video.
 2. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.