OVERZICHT. Dit heeft het Overlegcomité beslist: bioscopen, theaters en concertzalen moeten sluiten. Ook sportwedstrijden in openlucht gaan weer op slot

Het Overlegcomité wil verhinderen dat grote massa’s nog bijeenkomen. Dit zou moeten een dam helpen opwerpen tegen de verspreiding van de omikronvariant. Daarom kunnen  binnenevenementen niet meer. Ook zal er geen publiek meer toegelaten zijn bij sportwedstrijden zoals voetbal en veldrijden. Winkelen zal alleen nog maar met twee volwassenen kunnen, en dit om de druk op de koopzondagen te verminderen. De nieuwe maatregelen gaan zondagmorgen in. Dit is wat we nu weten over alle genomen beslissingen.

  1. Worden bommen voor Oekraïne ingezet in de Antwerpse drugsoorlog?
    PREMIUM
    5

    Worden bommen voor Oekraïne ingezet in de Antwerpse drugsoor­log?

    De speeltijd is voorbij: in de plaats van vuurwerkbommen gebruiken drugsbendes steeds vaker zwaardere explosieven bij nachtelijke aanslagen. Dat bevestigt ook minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Het is nog wachten op het DOVO-rapport om na te gaan welk materiaal precies is gebruikt bij de jongste incidenten. “Ik sluit niet uit dat wapentuig dat voor Oekraïne was bedoeld plots in Antwerpen opduikt”, zegt criminoloog Jelle Janssens (UGent).