RV, Proot
Volledig scherm
© RV, Proot

OVERZICHT. Deze versoepelingen worden vandaag van kracht

Vandaag eindigt na vier weken de paaspauze en gaan een aantal versoepelingen in. Het ministerieel besluit dat dit regelt, werd afgelopen weekend gepubliceerd in het ‘Belgisch Staatsblad’. Van winkelen zonder afspraak tot buiten afspreken met 10 personen: een overzicht van de versoepelingen die vanaf vandaag van kracht zijn.

88 reacties

 • Maarten Jacobs

  1 jaar geleden
  Betreft die 4 euro per pint, gewoon uit protest ganse avond fris/warm drinken, alcoholvrij kun je je ook amuseren
 • Patrick Verbelen

  1 jaar geleden
  Dat virus is nog lang niet klaar met ons, het meest opvallend, telkens we menen een doorbraak te krijgen er ineens een agressievere variant verschijnt.
 • Lea Vandervorst

  1 jaar geleden
  Franciscus Vander Elst In het Verdrag van Maastricht staat een zin en het woord subsidiariteit Dus ieder land past zijn eigen wetten toe maar moet zich wel houden aan de richtlijnen van de Europese Unie. In plaats van Bla Bla lees eens de verdragen van Europa
 • Dirk Van Den Bossche

  1 jaar geleden
  En ondertussen verschijnen er terug foto's van Citadelpark Gent : bubbels niet te groot maar wel met fles rosé, cava en ander glas. Dacht dat het verboden was , maar controle is nihil. Vandaag kan Ivago het achtergelaten glas gaan opkuisen. Als de horeca open is , moeten ze die mensen volledig steunen en niemand nog met welke drank dan ook zelf meegebracht toelaten op de pleinen . Of je drinkt wat op een terras, of je blijft daar weg op die pleinen
 • Ronny Biesen

  1 jaar geleden
  We betalen miljarden aan Europa en toch zijn we er niets mee. Elk land doet anders. Ook Belgie gaat proefprojekten oprichten net als elk ander land in Europa, waarom? Waarom kan men niet een proefprojekt opzetten en de andere landen krijgen de resultaten? Waarom denken onze vele politici dat zij alles beter weten, wat helemaal niet waar is? Waarom blijven we verspillen? Waarom blijft de burger betalen voor niets? Ook aan de geldruikende horeca die snel alles opslaan. Corona, weet je wel?
 1. Coronacommissaris: “We moeten beseffen dat we nog lange tijd af en toe uitbraken zullen hebben”
  Play

  Coronacom­mis­sa­ris: “We moeten beseffen dat we nog lange tijd af en toe uitbraken zullen hebben”

  Voor de eventsector gaan de versoepelingen die het Overlegcomité vrijdag aankondigde niet ver genoeg, terwijl de ziekenhuizen met een bang hart de heropening van de terrassen op 8 mei afwachten. “Het is altijd een moeilijk evenwicht”, zegt coronacommissaris Pedro Facon in VTM Nieuws. “We zitten niet meer in een situatie waar we voortdurend volledige sectoren gesloten kunnen houden.”
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 3. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. 11.11.11: “Gebrekkig crisisbeleid is fundamenteelste crisis”

  11.11.11: “Gebrekkig crisisbe­leid is fundamen­teel­ste crisis”

  De crisissen die de wereldbevolking de voorbije jaren moest ondergaan, blijven zich voordoen, omdat politici er maar niet in slagen de problemen bij de wortels aan te pakken. Dat stelt de koepel van internationale solidariteit 11.11.11 donderdag in een trendrapport. “Als het brandt, moet je blussen. Dat betwist niemand, maar de focus op de eigen achtertuin maakt problemen alleen maar groter”, hekelt 11.11.11-directeur Els Hertogen.
 3. De vaccinatieteller: hoeveel Belgen zijn intussen gevaccineerd tegen het coronavirus? Hoe zien de regionale verschillen eruit?
  Vaccinatieteller

  De vaccinatie­tel­ler: hoeveel Belgen zijn intussen gevacci­neerd tegen het coronavi­rus? Hoe zien de regionale verschil­len eruit?

  De grootschalige vaccinatiecampagne in ons land is achter de rug. Deze zomer konden in principe alle meerderjarige Vlamingen en alle 12- tot 17-jarigen die dat wensten volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Uiteraard kan wie wil zich nog altijd laten inenten en er worden ook nog boosterprikken gezet voor de meest kwetsbare groepen. Hoeveel Belgen zijn nu deels of volledig beschermd, en zijn er regionale verschillen? Hier vindt u alle relevante cijfers en gegevens in één handige teller.