Premier Alexander De Croo en staatssecretaris voor Relance Thomas Dermine stellen de plannen voor.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo en staatssecretaris voor Relance Thomas Dermine stellen de plannen voor. © Photo News

OVERZICHT. Deze projecten wil regering-De Croo financieren met geld uit Europese relancefonds

De federale regering heeft een akkoord over de lijst met projecten die ze wil financieren met geld uit het Europese relancefonds. De regering lichtte de plannen vrijdagavond toe op een persconferentie.

32 reacties

 • Johan Apatride

  3 maanden geleden
  Dat Europees geld brandt echt en gat in hun zakken. Het moet zo snel mogelijk verbrast worden, vooral aan praalprojecten waar serieuze commissies te verdienen zijn. Het zal absoluut niet helpen bij de heropleving van de economie.
 • Guido Quinten

  3 maanden geleden
  Kleuren verbleken niet maar veranderen , blauw wordt groen , om te verzekeren dat ze volgende verkiezingen er ook nog bij zullen zijn , alles voor de poen want daar is het hem om te doen.
 • gust van langenhove

  3 maanden geleden
  Digitalisering moest meer jobs maar het zijn er minder en het kost de gewone man veel geld neem nu de banken vragen veel meer kosten voor minder klant vriendelijkheid , zo is het ook voor belastingen meer digitalisering betaal je meer belastingen .
 • Sven Dobbels

  3 maanden geleden
  In plaats van ervoor te zorgen dat met deze investeringen het leven goedkoper wordt voor de gemiddelde Belg, geven ze dit geld liever uit aan bodemloze putten die nog eens extra onderhoud vragen. Een oud gebouw energiezuinig maken? Laat me niet lachen, het is goedkoper om te slopen en een nieuw energieneutraal gebouw te plaatsen.
 • raf peeters

  3 maanden geleden
  @Gin Sinnesael ,gelijk heb je.Begin zo stilaan af te vragen of het wel wettelijk is dat ze Uw pensioen waar je 45 jaar aan betaald aan hebt en recht op hebt zomaar kunnen in-korten met een belasting die inderdaad sinds 1993 invoerden en je moet daarvoor zelfs geen pensioen hebben van 1500€.Anderzijds hebben gepensioneerden al 6 indexspron-gen mogen slikken sinds Dehaene,resultaat 60 a 100€ teweinig pensioen vandaag op 28 jaar.Dit is pure diefstal vandaag en anders kan je 't niet noemen.
 1. Audit stad Antwerpen na heisa rond El Kaouakibi: 350.000 euro voor Let’s Go Urban verduisterd
  Antwerpen

  Audit stad Antwerpen na heisa rond El Kaouakibi: 350.000 euro voor Let’s Go Urban verduis­terd

  Van de 3,5 miljoen euro aan investeringstoelages die de stad Antwerpen de voorbije jaren uitgaf aan de renovatie van het Urban Center op het Kiel – de vaste stek van Let’s Go Urban, het jongerenproject van Sihame El Kaouakibi – is 350.000 euro verduisterd. Dat meldt ATV op basis van het auditrapport van de stedelijke inspectie Financiën. De informatie wordt ons bevestigd in stadhuiskringen. Nog volgens het onderzoek zou El Kaouakibi zichzelf 100.000 euro per jaar aan loon hebben toegekend. Het rapport – én eventuele consequenties voor Let’s Go Urban – worden morgen op het schepencollege besproken.
 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"