Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Getty Images

OVERZICHT. Deze maatregelen gelden vanaf vandaag: horeca dicht om 23 uur en nachtleven op slot

De nieuwe maatregelen van het Overlegcomité zijn bekend en gaan vandaag al in. Enkel de regels voor professioneel georganiseerde evenementen gelden pas vanaf maandag. De maatregelen zullen op 15 december geëvalueerd worden. Dit is wat we nu weten over de genomen beslissingen.

42 reacties

 • Christiaan Vernist

  2 maanden geleden
  Stop eens met schieten op de virologen en politiekers. Het zijn de burgers die zich niet aan de regels houden die het virus in leven houden. Kom eens buiten en kijk eens rond dan zie je dat vele schijt hebben aan de regels. Ze vinden dan nog dat ze gelijk hebben ook.
 • RIET HEIRMAN

  2 maanden geleden
  In Nederland zegt minister De Jongh op tv : de 20% niet gevaccineerden wonen vnl in achterstandswijken en hebben een migratie-achtergrond. Ze gaan proberen overtuigen via imams en andere vertrouwenspersonen. De epidemiologe in de studio vindt dat deze mensen geen schuld treft, ze zijn laaggeletterd en kunnen de communicatie niet volgen... na 2 jaar ? wie gelooft dat nog. Bovendien is covid toch zeker ook een onderwerp op de 'schotel'tv. In België mag dit niet gezegd worden, noch gepubliceerd.
 • Frank Torry

  2 maanden geleden
  Wanneer worden de anti vaccers aangesproken?
 • Erwin De Meyer

  2 maanden geleden
  Gelukkig worden de Belgische excellenties maandelijks ruimschoots vergoed voor hun dagelijks geknoei !
 • linda van branteghem

  2 maanden geleden
  2 vluchten van Zuid Afrika,600 mensen, 10% besmet. Hup allemaal voor 5 dagen in ern isolatiehotel. Knap dat de Nederlanders dit voor elkaar krijgen.Hoe doen ze het in Belgie? Ga maar naar huis jullie zijn goede Belgen en blijf aub 10 dagen in uw kot?
 1. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Wanneer is het uw beurt voor een boosterprik? En wie is al ingeënt? Dit is de stand van zaken in elk van de 80 Vlaamse vaccinatiecentra
  PREMIUM

  Wanneer is het uw beurt voor een booster­prik? En wie is al ingeënt? Dit is de stand van zaken in elk van de 80 Vlaamse vaccinatie­cen­tra

  Hoever staan onze Vlaamse vaccinatiecentra met de boosterprik tegen het coronavirus? Wanneer kan u een uitnodiging verwachten? Hoeveel risicopatiënten zijn al opnieuw ingeënt? En hebben we nog genoeg vrijwilligers? Het Laatste Nieuws contacteerde al onze vaccinatiecentra en zocht het uit. Lees hier alles over de stand van zaken in uw gemeente.
 3. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.