Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Getty Images

OVERZICHT. Deze maatregelen gelden vanaf vandaag: horeca dicht om 23 uur en nachtleven op slot

De nieuwe maatregelen van het Overlegcomité zijn bekend en gaan vandaag al in. Enkel de regels voor professioneel georganiseerde evenementen gelden pas vanaf maandag. De maatregelen zullen op 15 december geëvalueerd worden. Dit is wat we nu weten over de genomen beslissingen.

42 reacties

 • Christiaan Vernist

  1 jaar geleden
  Stop eens met schieten op de virologen en politiekers. Het zijn de burgers die zich niet aan de regels houden die het virus in leven houden. Kom eens buiten en kijk eens rond dan zie je dat vele schijt hebben aan de regels. Ze vinden dan nog dat ze gelijk hebben ook.
 • RIET HEIRMAN

  1 jaar geleden
  In Nederland zegt minister De Jongh op tv : de 20% niet gevaccineerden wonen vnl in achterstandswijken en hebben een migratie-achtergrond. Ze gaan proberen overtuigen via imams en andere vertrouwenspersonen. De epidemiologe in de studio vindt dat deze mensen geen schuld treft, ze zijn laaggeletterd en kunnen de communicatie niet volgen... na 2 jaar ? wie gelooft dat nog. Bovendien is covid toch zeker ook een onderwerp op de 'schotel'tv. In België mag dit niet gezegd worden, noch gepubliceerd.
 • frank torry

  1 jaar geleden
  Wanneer worden de anti vaccers aangesproken?
 • Erwin De Meyer

  1 jaar geleden
  Gelukkig worden de Belgische excellenties maandelijks ruimschoots vergoed voor hun dagelijks geknoei !
 • linda van branteghem

  1 jaar geleden
  2 vluchten van Zuid Afrika,600 mensen, 10% besmet. Hup allemaal voor 5 dagen in ern isolatiehotel. Knap dat de Nederlanders dit voor elkaar krijgen.Hoe doen ze het in Belgie? Ga maar naar huis jullie zijn goede Belgen en blijf aub 10 dagen in uw kot?
 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. Van alpaca tot ezel, geen enkel dier is veilig: ‘kill list’ van Vlaamse wolven telt al 487 doden
  PREMIUM

  Van alpaca tot ezel, geen enkel dier is veilig: ‘kill list’ van Vlaamse wolven telt al 487 doden

  De wolvenroedel van Noëlla en August heeft de voorbije jaren een flinke ravage aangericht onder de andere viervoeters. Van de 646 Vlaamse landbouw- en hobbydieren die sinds 2018 werden gedood of verdwenen, is de wolf in wel 487 gevallen de dader. Welke dieren vallen het meest in de smaak bij het roofdier? Wat als één van jouw dieren gedood wordt door een wolf? En kan je als eigenaar van kwetsbare landbouwdieren zelf iets doen om een wolvenaanval te voorkomen?
 3. Wanneer is het uw beurt voor een boosterprik? En wie is al ingeënt? Dit is de stand van zaken in elk van de 80 Vlaamse vaccinatiecentra
  PREMIUM

  Wanneer is het uw beurt voor een booster­prik? En wie is al ingeënt? Dit is de stand van zaken in elk van de 80 Vlaamse vaccinatie­cen­tra

  Hoever staan onze Vlaamse vaccinatiecentra met de boosterprik tegen het coronavirus? Wanneer kan u een uitnodiging verwachten? Hoeveel risicopatiënten zijn al opnieuw ingeënt? En hebben we nog genoeg vrijwilligers? Het Laatste Nieuws contacteerde al onze vaccinatiecentra en zocht het uit. Lees hier alles over de stand van zaken in uw gemeente.