Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

OVERZICHT. De nieuwe quarantaineregels in het onderwijs: wél naar school of kinderopvang na hoogrisicocontact, niet naar andere activiteiten

Er is dan toch een akkoord bereikt over de versoepeling van de quarantainemaatregelen in de Vlaamse scholen. Dat maakt Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) bekend. Hij benadrukt nogmaals het “recht op leren”. Wanneer moet een leerling in quarantaine? En is een zelftest verplicht? Hieronder kunt u een overzicht vinden met de nieuwe quarantainemaatregelen in het onderwijs. 

  1. Hoe omikron de maatschappij verziekt: bedrijven lopen leeg door zieken, maar vooral door quarantaines
    PREMIUM

    Hoe omikron de maatschap­pij verziekt: bedrijven lopen leeg door zieken, maar vooral door quarantai­nes

    De snelle toename van zieken en mensen in quarantaine dreigen in een pak sectoren het werk onmogelijk te maken. Zo zijn onder meer 1 op 20 Vlaamse scholen gesloten en is 1 op 10 voltijdse arbeidskracht in de ziekenhuizen afwezig. Bij de KMO’s is het pompen of verzuipen, met in 1 op 20 bedrijven zelfs niémand meer om te werken. “Gemiddeld is 6% van het personeel nu afwezig. Dat lijkt niet veel, maar het is énorm: in normale wintermaanden is dat 3 keer minder”, zegt VOKA. Of hoe omikron de mensen misschien wel minder ziek maakt, maar de maatschappij des te meer.