BELGA
Volledig scherm
© BELGA

OVERZICHT: De dag waarop Samen barstte

De partij Groen trok vandaag de stekker uit het Antwerpse kartel Samen. De beslissing kwam er na de ophef rond sp.a-kopman Tom Meeuws, die de derde plaats op de lijst zou krijgen. Herlees hier de ontwikkelingen van de dag.

1556 reacties

 • Lieve Burssens

  4 jaar geleden
  Wanneer maken "wij", de bevolking, "samen" eens komaf met al dat politiek crapuul en zetten we ze mits een grondige revolutie "allemaal samen" samen tegen de muur. Dit "KAN EN MAG" zo niet verder!
 • Ston Dw

  4 jaar geleden
  Dat ze die Tom daar nog willen houden snap ik niet , ze zullen nooit hun les leren !!!!!!
 • Steve Van der Vekens

  4 jaar geleden
  Ik hou mijn hart vast voor die ‘nieuwe frisse’ kandidaten op de kieslijst.
 • PHILIPPE Leemans

  4 jaar geleden
  ontslag niet aanvaard - natuurlijk niet want 50% van die sossen is vermoedelijk medeplichtig
 • Marc Baeyens

  4 jaar geleden
  Links (sp.a/Groen) zijn de campagne begonnen met wat ze het beste kunnen : modder gooien en mensen diaboliseren. Maar ze hebben zich ferm misrekend, of beter hun gezond verstand er ver van toereikend gebleken om een stad als Antwerpen te besturen. Dat SAMEN-debacle komt niet uit de lucht gevallen. Hunker naar macht en postjes zijn nooit goede raadgevers geweest. / Burgerbelangen eerst, niét partijbelangen eerst.
 1. Lijsttrekker Wouter Van Besien (Samen) laat Tom Meeuws niet vallen nu die opnieuw in opspraak is: "Dit gaat over het verleden van personen"
  Antwerpen

  Lijsttrek­ker Wouter Van Besien (Samen) laat Tom Meeuws niet vallen nu die opnieuw in opspraak is: "Dit gaat over het verleden van personen"

  Antwerps sp.a-voorzitter en Samen-kopstuk Tom Meeuws ligt opnieuw onder vuur, ditmaal omwille van de omstandigheden van zijn vertrek als directeur bij De Lijn Antwerpen in 2015. Verschillende bronnen binnen De Lijn zeggen dat Meeuws moest opstappen wegens financieel geknoei. Samen-lijsttrekker Wouter Van Besien (Groen) distantieert zich voorlopig niet van Meeuws.
 2. Buurt doet wanhopige oproep voor vermiste... gans Charles: “Mijn zoontje begon te huilen toen hij het nieuws vernam”
  Oostkamp/Sint-Michiels

  Buurt doet wanhopige oproep voor vermiste... gans Charles: “Mijn zoontje begon te huilen toen hij het nieuws vernam”

  “Normaal staat Charles ons altijd op te wachten, maar nu is het hier enorm stil.” De buurtbewoners van de visvijver langs de Sint-Michielsestraat, op de grens van Sint-Michiels en Oostkamp, hebben een opvallend opsporingsbericht verspreid. De tamme gans die al 25 jaar in hun buurt leeft, blijkt plots verdwenen. “Iemand moet hem meegenomen hebben, maar wie?”, zegt Riwke Dupont.