Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

OVERZICHT. Daling coronacijfers zet zich door: opnieuw minder nieuwe infecties, ziekenhuisopnames en overlijdens

De daling van de coronacijfers in ons land zet zich door. Dat blijkt zaterdagochtend uit voorlopige gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. Het aantal besmettingen loopt terug met 38 procent in vergelijking met de voorgaande periode van zeven dagen, het aantal nieuwe ziekenhuisopnames met 29 procent en het aantal overlijdens met 13,8 procent.

12 reacties

 • Joke Jansma

  2 maanden geleden
  Het aantal besmettingen daalt in exact dezelfde curve als de daling van het aantal testen.. Minder testen = minder besmettingen vinden.. Alle andere landen proberen meer en meer te testen, maar België doet minder en minder, tis nu zelfs 40.000 testen minder.. 
 • Rene Nauwelaerts

  2 maanden geleden
  Je zal begin januari wat zien! Velen willen perse kerst of nieuwjaar vieren.
 • jean witse

  2 maanden geleden
  Eind volgende week start de derde golf nl na het openen van de scholen en na het gereis tijdens herfstvakantie. Dan komt Sint Niklaas en dit jaar legt hij bij iedereen een pakje virus. Dan komt Kerstmis , Nieuwjaar en Kerstverlofgereis en dan gaan we door het dak ! De vijfde golf. Dan ziekenhuizen dicht ! Geweldig ...Belgie ten voeten uit.
 • Eric Raes

  2 maanden geleden
  Ja dat is normaal dat de cijfers dalen, er wordt bijna niet meer getest, gewoon omdat de feestdagen in het vooruitzicht zijn, wacht tot na Nieuwjaar!
 • Johan Smets

  2 maanden geleden
  Bert de bruin, volgens mij onderschat jij het coronaprobleem. Ik geloof nooit dat er meer dan extra 15.000 doden per jaar worden gemaakt door griep. Bovendien zijn de cijfers van oversterfte duidelijk. Er is dus wel degelijk meer sterfte dan normaal door corona
 1. Vandenbroucke: “Ik erger mij enorm aan mensen die denken dat ze nu in het buitenland op vakantie moeten gaan en dat is ook niet slim”

  Vandenbrou­c­ke: “Ik erger mij enorm aan mensen die denken dat ze nu in het buitenland op vakantie moeten gaan en dat is ook niet slim”

  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) wil de gaten dichten in de reizigerspolitiek om het virus buiten te houden. “Ik erger mij, net als zovelen, enorm aan mensen die denken dat ze nu in het buitenland op vakantie moeten gaan en dat is ook absoluut niet slim”, zei Vandenbroucke aan VTM Nieuws. “Maar het is niet zo eenvoudig om het te verbieden, want dan moet je wegblokkades gaan organiseren op al onze invalswegen. Maar ik sluit niet uit dat we verder gaan in het ontraden en moeilijk maken van buitenlandse reizen.”
 1. Lize Feryn en Guga Baúl testen hoeveel geduld hun partner heeft met deze hilarische prank
  Play
  Da's Liefde

  Lize Feryn en Guga Baúl testen hoeveel geduld hun partner heeft met deze hilarische prank

 2. Maria (86) heeft Britse coronavariant maar is niet ziek
  Play

  Maria (86) heeft Britse coronavari­ant maar is niet ziek