Volledig scherm
© ANP

OVERZICHT. Daling coronacijfers zet zich door: aantal nieuwe gevallen, hospitalisaties en overlijdens gaat met 11 tot 15 procent omlaag

Het gemiddelde aantal nieuwe bevestigde coronabesmettingen in ons land blijft zakken, net als het aantal hospitalisaties en overlijdens. Dat blijkt vanochtend uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het gaat om dalingen van 11 tot 15 procent.

24 reacties

 • Erik Bervoets

  3 weken geleden
  Eerste les statistiek, nu ongeveer 34 jaar geleden. Uitspraak van de leerkracht: met statistieken kan je alles bewijzen, zelfs twee tegengestelden met dezelfde grafiek. Ik denk dat dat nog altijd geldt.
 • Gino Sinnesael

  4 weken geleden
  de reizigers zijn nog niet teruggekomen met extra besmettingen. De fout van de regering, die reizen niet verbiedt, en die de grenzen niet (medisch) bewaakt. Als het stormt, doet men toch eerst zijn deur toe? En dan maar zagen dat er extra besmettingen binnenkomen... Een politiek van dweilen met de kraan (wijd) open!
 • Boone Patrick

  4 weken geleden
  wie zegt dat dat de boosdoener de scholen zijn,aan de curve kan je het nog niet zien,daarvoor is het te vroeg,er zijn veel mensen thuis,en veel op reis 3 de week van januari zaal de curve terug omhoog gaan,de mensen zullen dan zeggen dat het van de scholen komt,komt van mensen die op reis geweest zijn
 • Alfons Detemmerman

  4 weken geleden
  we kunnen het blijven ontkennen maar telkens als de scholen dicht gaan beginnen een week later de cijfers te dalen. Als de scholen terug opengaan beginnen na 10 dagen de cijfers te stijgen. Hoe dikwijls moet dit nog bewezen worden ?
 • Pieter de ceuster

  4 weken geleden
  Dan heeft het virus toch ook verlof genomen... wat kunnen ze die cijfers toch "manipuleren." Hoe moeten we in zulke cijfers nog geloven. Kerst is door en miraculeus vliegen de cijfers terug omlaag.
 1. Herman Goossens trekt voorafgaand aan Overlegcomité aan alarmbel: "Derde golf dreigt, we hebben nog altijd niet door wat er aan het gebeuren is”

  Herman Goossens trekt vooraf­gaand aan Overlegco­mité aan alarmbel: "Derde golf dreigt, we hebben nog altijd niet door wat er aan het gebeuren is”

  Herman Goossens (UAntwerpen) waarschuwt op Twitter voor een zorgwekkende toename van het aantal besmettingen met de Britse variant. “We hebben nog steeds niet door wat er aan het gebeuren is: als we niet snel ingrijpen, dreigt een nieuwe pandemie met deze Britse variant”, vertelt de professor microbiologie. Hij roept daarom nogmaals op om de maatregelen strikt op te volgen.
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"