Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Dagrecord voor dit jaar gesneuveld met meer dan 9.000 nieuwe besmettingen, ook ziekenhuisopnames stijgen tot bijna 130 per dag

Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen per dag in de periode van 19 tot 25 oktober is opgelopen tot 6.096, of een toename met 68 procent. Maandag werden er zelfs meer dan 9.000 nieuwe besmettingen geregistreerd, een record dit jaar. De ziekenhuisopnames stijgen ook mee, tot gemiddeld 129 per dag in de laatste zeven dagen. Dat is 38 procent meer dan in de voorgaande periode. Dat blijkt uit de jongste cijfers van het coronadashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. In gesprek met leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar over de mondmaskerplicht: “Die van het vierde doen 'na-na-na-na-na' omdat zij er geen moeten dragen”
  PREMIUM

  In gesprek met leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar over de mondmasker­plicht: “Die van het vierde doen 'na-na-na-na-na' omdat zij er geen moeten dragen”

  De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar moeten straks weer een mondmasker dragen in de klas. Een maatregel die maar weinig jonkies van 10 en 11 jaar kan bekoren. Wij gingen rond de tafel zitten met enkele afgevaardigden van het zesde leerjaar. “Wij krijgen geen kans om ons te laten vaccineren, maar worden wel als enige gestraft met nieuwe regels? Die logica snap ik niet.”