Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Coronacijfers nemen verder af: gemiddeld aantal nieuwe besmettingen per dag duikt na meer dan 9 maanden weer onder 600

Alle coronacijfers blijven verder dalen. Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen per dag duikt na meer dan negen maanden weer onder de 600. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano. 

35 reacties

 • Emi Hergersberg

  1 maand geleden
  de curve gaat net zoals bij een andere griepepidemie : februari-maart (met de lange staart - in de volksmond) en oktober-november zijn zware maanden met veel besmettingen.
 • eric reynebeau

  1 maand geleden
  Komt goed dankzij de vaccinaties. Het probleem in Groot-Brittanië met de Deltavariant komt omdat de Britse regering zoveel mogelijk eerste prikken gezet heeft en de tijd tussen eerste en de tweede prik verlengd heeft. Nu blijkt 1 prik de Deltavariant niet tegen te houden en stijgen de besmettingen.@ Alexandra Van Grieken.Vaccins zijn volgens u niet de redding "al meermaals bewezen". Graag een bewijs uit wetenschappelijk artikel aub ipv duimzuigen en paniek zaaien.
 • Danny Buyse

  1 maand geleden
  Toch een markante vaststelling. Voor de eerste keer sinds lang een stijging in de dagcijfers. Zaterdag 12/06 777 en dezelfde dag 1 week later 19/06 833 besmettingen. Hopelijk is dit puur toeval.
 • Willy De la Motte

  1 maand geleden
  Ochot ochot... De cijfers zijn zo goed geworden dat we de volgende reeks versoepelingen reeds op 27 juni kunnen toegepast worden. Ben toch benieuwd las dat ook zo zou zijn als koning voetbal zijn EK er niet zou geweest zijn. De fanaten zullen minister quickiie dankbaar zijn. Commerce voor gezondheid. Goed hoor....
 • Jean Versmissen

  1 maand geleden
  Guido Bervoets. Onze hoop is gevestigd op ernstige en grondige research waarbij winstbejag niet primeert. De fase van urgentie optreden van de overheden en eten wat de pot schaft is voorbij. De overheid mag nooit de rol van de geneesheer overnemen. De overheid kan maximaal faciliteren. Wat vb wil zeggen: eens een vaccin is goedgekeurd het vrij beschikbaar maken. Ik zou ook wel eens willen weten of er een test bestaat/komt die aantoont dat je immuun bent ipv gevaccineerd. Dat is ernstig werken.