REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

OVERZICHT. Coronacijfers gaan verkeerde kant op: gemiddeld weer meer dan 2.000 nieuwe besmettingen per dag

Er raken dagelijks gemiddeld weer meer dan 2.000 personen besmet met het coronavirus in ons land. Dat blijkt maandag uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Het gaat om een stijging van 5 procent. De dalende trend die zich al een tijdje doorzette, en die de voorbije dagen stagneerde, lijkt daarmee gekeerd. 

 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  3

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 2. Noordzee straks grootste groene energiecentrale van Europa: premiers van België, Nederland, Duitsland en Denemarken ondertekenen ambitieus energieakkoord
  PREMIUM
  Politiek

  Noordzee straks grootste groene energiecen­tra­le van Europa: premiers van België, Nederland, Duitsland en Denemarken onderteke­nen ambitieus energieak­koord

  Woensdag reisden Premier Alexander de Croo (Open Vld) en Minister van Energie Tinne van Der Straeten (Groen) samen naar Denemarken. Op de agenda: een topontmoeting met hun directe collega’s uit Nederland, Denemarken en Duitsland. Door samen meer windmolenparken te bouwen, die met elkaar te verbinden, én de opgewekte stroom aan land te brengen, willen de Noordzeelanden hun bevoorrading van duurzame energie verbeteren.
 3. Neerslagtekort nu al hoger dan in recordjaar 1976: weldra verboden om auto te wassen of zwembad te vullen? “Voorlopig blijft code geel van kracht”

  Neerslagte­kort nu al hoger dan in recordjaar 1976: weldra verboden om auto te wassen of zwembad te vullen? “Voorlopig blijft code geel van kracht”

  De voorspelde regen voor de komende dagen zal ontoereikend zijn om de heersende droogte te verhelpen. Om die reden wordt er steeds meer gevreesd voor code oranje. In dat geval zouden er boetes kunnen worden uitgedeeld aan mensen die hun auto wassen, de tuin sproeien of hun zwembad vullen. Toch lijkt code geel voorlopig voldoende. “Niets wijst erop dat we richting code oranje gaan”, zegt Katrien Smet, woordvoerder van de Vlaamse Milieumaatschappij. Ook een sproeiverbod ligt bij de volgende vergadering van de droogtecommissie niet op tafel.