Volledig scherm
© AP

OVERZICHT. Coronacijfers blijven verkeerde kant opgaan

De coronacijfers blijven stijgen, al gaat het in het geval van het dagelijkse aantal ziekenhuisopnames om een lichte stijging van 3 procent. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

54 reacties

 • Sofie Maelfeyt

  1 maand geleden
  Veel sneller vaccineren, veel meer gerichter preventief testen en maatregelen menselijker maken nu het overduidelijk wordt dat we deze nog HEEL LANG gaan moeten aanhouden. Wat minder streng, meer opties voor vrije tijd zodat de mensen deze kunnen/willen naleven. Zoals het nu is...dit houdt niemand nog maar eens maanden vol! Nu leef je om -uit huis- te werken!!
 • Annick Janssens

  1 maand geleden
  Massaal iedereen testen waar er verschillende positieve gevallen zijn is het beste. Je kan natuurlijk naast scholen ook wijken beginnen af te sluiten om de verspreiding in te dijken, maar dan lijkt mij testen toch meer aangewezen. Het zou echter niet op vrijwillige basis mogen zijn maar verplicht moeten worden. Enige manier om de verspreiding tegen te gaan.
 • Lisa Carpentier

  1 maand geleden
  Maar nu de kinderen slechts één hobby in een bubbel van 10 mogen doen, zal het allemaal wel snel beteren natuurlijk...! Ik vraag mij af wanneer de ogen van die grote lichten van de regering eindelijk zullen open gaan...
 • Patrick Kelchtermans

  1 maand geleden
  Aan dit tempo duurt die vaccinatiecampagne toch jaren in plaats van maanden, of maak ik een telfout? Ik bedoel het niet rot, vraag het me gewoon echt af. En wat dan? De 'perspectieven' weer een paar seizoenen voor ons uit schuiven en de lockdown nog maar eens verlengen? Noem me gerust zwak, maar ik geloof niet dat ik dat ga aankunnen.
 • Etienne Vanhoegaerden

  1 maand geleden
  Hoe moet je deze cijfers bekijken 2.163/dag x 7 dagen? Als dit zo is waarom bijna geen patiënten (+- 2000) in de ziekenhuizen?
 1. Volgende week kwart minder vaccinaties na één weekje van versnellen: “Een processie van Echternach? Janssen kan problemen met AstraZeneca compenseren”
  PREMIUM

  Volgende week kwart minder vaccina­ties na één weekje van versnellen: “Een processie van Echternach? Janssen kan problemen met AstraZene­ca compense­ren”

  In Vlaanderen worden volgende week in totaal 97.117 nieuwe inentingen met coronavaccins gepland. Dat is een kwart minder dan de 130.000 die er deze week worden gezet. Nochtans beloofde Dirk Ramaekers, hoofd van de taskforce vaccinaties, vorige week nog dat de versnelling was ingezet. De vaccinatiestrategie lijkt momenteel een processie van Echternach. In nauwelijks twee weken is ons land inzake aantal vaccinaties afgegleden van de subtop naar de achterste gelederen van het Europese peloton. Maar die versnelling komt er, belooft Ramaekers. Hij legt uit hoe.
 2. LEZERSBRIEF. “Laat mijn dochter weer trainen. Ze is de moed aan het verliezen”
  PREMIUM

  LEZERS­BRIEF. “Laat mijn dochter weer trainen. Ze is de moed aan het verliezen”

  “In een gebedshuis mogen sinds half december vijftien personen samenkomen, maar tien schaatsers die samen trainen op een schaatsbaan van 3000 m² met een plafond van 15 m hoog: dàt wordt als te gevaarlijk beschouwd”, klaagt Caroline Van Landuyt aan. Zij is de mama van de 14-jarige Lotta Van Herck, kunstschaatser en shorttrackster. “Mijn dochter heeft letterlijk tegen mij gezegd: als dit nog lang duurt, heeft het voor mij geen zin meer... Heel haar leven draait rond dat schaatsen. Ze ziet haar droom in duigen vallen”. Hieronder leest u haar integrale lezersbrief.
 1. Boot lijkt boven de zee te zweven. Hoe is dat mogelijk?
  Play

  Boot lijkt boven de zee te zweven. Hoe is dat mogelijk?

 2. Verkeersagressie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen
  Play

  Verkeers­agres­sie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen