Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

OVERZICHT. Coronacijfers blijven verder dalen: opnieuw minder overlijdens, ziekenhuisopnames en besmettingen

De cijfers blijven de goede richting uitgaan. Het aantal ziekenhuisopnames daalt verder met 7 procent in vergelijking met een week eerder. Ook het aantal besmettingen en de sterftecijfers gaan verder naar beneden. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. 

 1. Ook gouverneur Decaluwé wil terrassen open en spreekt van coronamoeheid bij bevolking én politie: "Het vat is op bij de mensen”
  34

  Ook gouverneur Decaluwé wil terrassen open en spreekt van coronamoe­heid bij bevolking én politie: "Het vat is op bij de mensen”

  De gouverneur van Luik zal zich niet verzetten als restaurants en cafés hun terrassen opnieuw openen op 1 mei, ongeacht wat het Overlegcomité daarover beslist. De gouverneur van West-Vlaanderen, Carl Decaluwé (CD&V), benadrukt in een reactie daarop dat een gouverneur moet volgen wat het Overlegcomité zegt, met of zonder goesting. “Aan de andere kant heb ik ook liever dat samenkomsten van mensen gecontroleerd buiten gebeuren”, zegt hij. “De terrassen kunnen ons helpen daarbij.”
 2. Studenten Alice (20), Noah (22), Reine (18) en Jomarie (26) snappen niets van hun coronaboete: “Moet ik nu écht masker opzetten om in eigen keuken een boterham te eten?”
  PREMIUM
  Gent

  Studenten Alice (20), Noah (22), Reine (18) en Jomarie (26) snappen niets van hun coronaboe­te: “Moet ik nu écht masker opzetten om in eigen keuken een boterham te eten?”

  Weet iemand nog hoe het zit met die kotbubbel? Vier Gentse studenten die sinds de tweede lockdown samen op kot zitten alleszins niet meer. Zij kregen zondagnacht een coronaboete. Hoewel het viertal alles samen doet en daarbuiten geen vrienden of familie ontmoet, ziet de politie hen niet als één huishouden. “Wij willen ons in eigen huis vrij kunnen voelen”, zeggen Alice (20), Noah (22), Reine (18) en Jomarie (26) verontwaardigd.
 1. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!

 2. Kürt Rogiers wou eigenlijk paus worden: "Heel dat Sint-Pietersplein riep voor hem, dat wou ik ook!"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Kürt Rogiers wou eigenlijk paus worden: "Heel dat Sint-Pieters­plein riep voor hem, dat wou ik ook!"