AFP
Volledig scherm
© AFP

OVERZICHT. Coronacijfers blijven stijgen: elke dag 1623 besmettingen en bijna 39 ziekenhuisopnames

Ook vrijdag blijven de coronacijfers stijgen. Tussen 30 juli en 5 augustus werden gemiddeld elke dag 38,6 Covid-patiënten opgenomen in de ziekenhuizen. Dat is een stijging met 16 procent in vergelijking met een week eerder. Er liggen nu 317 patiënten in het ziekenhuis, van wie 94 in de intensieve zorg. Ook het aantal overlijdens stijgt.

10 reacties

 • erik vercammen

  3 maanden geleden
  Als ik zie hoe laks de regels zijn! In het tropisch zwembad gisteren moet je reserveren. Maar dan nog was het veel te druk! Je kon er echt geen afstand houden van mensen. Ook zijn de vakantie terugkeer controles om te lachen. Dit is echte greep door de rekening van zij die zich wel aan de regels houden en zelfs al zijn ze volledig gevaccineerd!
 • Anna De Wachter

  3 maanden geleden
  Vrees dat dit slechts een voorbode is van wat ons te wachten staat na de vakantie. Allerhande varianten zullen massaal meegebracht worden , iets wat momenteel reeds in werking is getreden.
 • Gino SINNESAEL

  3 maanden geleden
  Dit was te verwachten. Ik hield mijn hart reeds vast als Vivaldi net voor de grote vakantie besliste om bijna alle maatregelen af te schaffen en snel jongeren vaccineerde met 'One shot for freedom J&J', zodat ze toch maar met vakantie konden gaan, naar rode zones. We zullen zien of dit een verstandige keuze was, 'vrijheid' kiezen boven volksgezondheid. Alsof een gevaccineerde het virus niet meer kan opdoen of verspreiden... Een politieke keuze met wellicht vele extra besmettingen als gevolg!
 • marc tamar

  3 maanden geleden
  Vaccinaties verplichten voor meer vrijheid.
 • Albert de Lovendeghem

  3 maanden geleden
  Het gevolg van reizigers, jeugdkampen en samenkomsten in grote groepen. Geduld is een schone deugd. Iets langer minder toelaten had veel kunnen opleveren. Iedereen kan zien dat alle vakantiestreken donker rood kleuren.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.