AFP
Volledig scherm
© AFP

OVERZICHT. Coronacijfers blijven stijgen: afgelopen vrijdag 7.118 besmettingen, een nieuw dagrecord dit jaar

De coronacijfers in ons land blijven verder stijgen. Het gemiddeld aantal besmettingen stijgt met 75 procent ten opzichte van een week eerder, de ziekenhuisopnames met 43 procent. Voor afgelopen maandag staan er nu al 8.990 nieuwe besmettingen op de teller, een dagrecord dit jaar dat nog kan oplopen. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het coronadashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

75 reacties

 • Leopold Vanhoof

  1 jaar geleden
  Tiental dagen terug was er nog niets aan de hand, ook volgens de virologen. En Nu?
 • Wim Hermans

  1 jaar geleden
  In Nederland slaagt men er wel in van statistieken met aandeel gevaccineerden aan te leveren. Sciensano kan nog iets leren van RIVM.
 • Rina Eeckhaudt

  1 jaar geleden
  @werner vanhoutte Bedankt, hopelijk worden mensen wakker. Waarom komt dit niet in de media ?
 • Lisette Verdonck

  1 jaar geleden
  Waarom geen bloedtest om de juiste antistoffen te meten?nu zit iedereen elkaar te beschuldigen van een besmetter te zijn.Ik ben gelukkig genezen van covid op de 10 dag van mijn afzondering laat ik toch op aanraden van de dokter een vaccine zetten opnieuw 4 dagen hondsziek,na een 2tal weken begint mijn haar uit te vallen tot 80%toe.tegen mijn 2 vac laat ik mijn bloed testen hoge antistoffen ,nu na een half jaar pas afgenomen bloed test nog steeds hoge antistoffen wat nu?word verbannen.pas is rood
 • werner vanhoutte

  1 jaar geleden
  Het is stuitend dat wij zoveel leugens moeten aanhoren en de waarheid wordt verzwegen: liefst 9673 mensen konden na vaccinatie hun werk niet meer hervatten of zonder hulp hun leven voortzetten. Er zijn op heden bijna 30.000 bijwerkingen gemeld aan de FAGG , de enigste organisatie die ik vertrouw . Ik heb de lijsten van alle vaccin bijwerkingen in bezit. Je weet niet wat je ziet ! Twijfel ? Kijk op : weekrapport bijwerkingen FAGG oktober 2021 . Doen !