AFP
Volledig scherm
© AFP

OVERZICHT. Coronacijfers blijven stijgen: afgelopen vrijdag 7.118 besmettingen, een nieuw dagrecord dit jaar

De coronacijfers in ons land blijven verder stijgen. Het gemiddeld aantal besmettingen stijgt met 75 procent ten opzichte van een week eerder, de ziekenhuisopnames met 43 procent. Voor afgelopen maandag staan er nu al 8.990 nieuwe besmettingen op de teller, een dagrecord dit jaar dat nog kan oplopen. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het coronadashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

75 reacties

 • Leopold Vanhoof

  1 maand geleden
  Tiental dagen terug was er nog niets aan de hand, ook volgens de virologen. En Nu?
 • Wim Hermans

  1 maand geleden
  In Nederland slaagt men er wel in van statistieken met aandeel gevaccineerden aan te leveren. Sciensano kan nog iets leren van RIVM.
 • Rina Eeckhaudt

  1 maand geleden
  @werner vanhoutte Bedankt, hopelijk worden mensen wakker. Waarom komt dit niet in de media ?
 • Lisette Verdonck

  1 maand geleden
  Waarom geen bloedtest om de juiste antistoffen te meten?nu zit iedereen elkaar te beschuldigen van een besmetter te zijn.Ik ben gelukkig genezen van covid op de 10 dag van mijn afzondering laat ik toch op aanraden van de dokter een vaccine zetten opnieuw 4 dagen hondsziek,na een 2tal weken begint mijn haar uit te vallen tot 80%toe.tegen mijn 2 vac laat ik mijn bloed testen hoge antistoffen ,nu na een half jaar pas afgenomen bloed test nog steeds hoge antistoffen wat nu?word verbannen.pas is rood
 • werner vanhoutte

  1 maand geleden
  Het is stuitend dat wij zoveel leugens moeten aanhoren en de waarheid wordt verzwegen: liefst 9673 mensen konden na vaccinatie hun werk niet meer hervatten of zonder hulp hun leven voortzetten. Er zijn op heden bijna 30.000 bijwerkingen gemeld aan de FAGG , de enigste organisatie die ik vertrouw . Ik heb de lijsten van alle vaccin bijwerkingen in bezit. Je weet niet wat je ziet ! Twijfel ? Kijk op : weekrapport bijwerkingen FAGG oktober 2021 . Doen !
 1. 10 vragen over vaccinatie bij kinderen: “Het zijn geen kleine volwassenen, dus gaat men niet overhaast te werk”
  PREMIUM

  10 vragen over vaccinatie bij kinderen: “Het zijn geen kleine volwasse­nen, dus gaat men niet overhaast te werk”

  Krijgen kinderen die twaalf worden automatisch een uitnodiging voor vaccinatie in de bus? Wanneer kan ik mijn kind van negen laten vaccineren? Komen er vaccins voor baby’s? Dirk Ramaekers van de Task Force Vaccinatie en vaccinexpert Pierre Van Damme antwoorden op al jullie vragen over vaccinatie en kinderen. “Met vaccins voor kinderen wordt heel omzichtig omgegaan.”
 2. Weyts belooft nieuwe opleiding 'Moderne talen' in derde graad vanaf schooljaar 2023-2024

  Weyts belooft nieuwe opleiding 'Moderne talen' in derde graad vanaf schooljaar 2023-2024

  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts wil in het schooljaar 2023-2024 een nieuwe opleiding ‘Moderne talen’ opstarten in de derde graad van het secundair onderwijs. Bedoeling is om meer jongeren in de richting van een talenopleiding in het hoger onderwijs te duwen. Dat heeft de N-VA-minister donderdag in de commissie Onderwijs laten verstaan op vragen van Brecht Warnez (CD&V) en Jan Laeremans (Vlaams Belang).
 3. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.