BELGA
Volledig scherm
© BELGA

OVERZICHT. Coronacijfers blijven goede richting uitgaan, nog 610 patiënten op intensieve zorg

De coronacijfers in België blijven de goede richting uitgaan. Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen per dag daalt verder, net als het aantal ziekenhuisopnames, dat gisteren voor het eerst sinds drie maanden onder de honderd dook. Er liggen ook minder patiënten op de afdeling intensieve verzorging. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van gezondheidsagentschap Sciensano. 

12 reacties

 • Baldr VanHoek

  1 maand geleden
  Kon niet blijven duren dat dat rekenmachientje de ontslagen mensen uit de COVIDHUIZEN niet meer aftrok maar ja er zijn extra subsidies voor elke opgenomen COVID patient. Ze blijven foeteren met facturen, cijfers en vooral transparante informatie. Alles komt goed... de volgende vaccinatiecampagne kan al gepromoot worden.
 • Ferdinand Nuyts

  1 maand geleden
  De Limburgse coronacijfers stijgen weer licht. De afgelopen dagen leek een daling ingezet, maar het aantal besmettingen gaat nu weer de hoogte in. Ook in de Limburgse ziekenhuizen zien ze een lichte stijging in het aantal ziekenhuisopnames en het aantal patiënten op de intensieve afdelingen.
 • Karel Jacobs

  1 maand geleden
  HLN en VTM vermelden al weken niet meer het aantal mensen dat in de kliniek ligt en/of op intensieve. Waarom, nu de cijfers zakken, plots weer wel? Dit is nochtans info die belangrijk is
 • Jurgen Vermaut

  1 maand geleden
  @Wilfried DE HERT, het zou natuurlijk kunnen te maken hebben met een zeer grote Indische bevolkingsgroep in het Verenigd koninkrijk en de daarbij horende moeilijkheid om die gemeenschappen zich te laten aanzetten tot vaccineren. Eenzelfde probleem hebben we ook hier in de grootstedelijke gebieden met mensen van andere afkomst.
 • wilfried de hert

  1 maand geleden
  Ik lees juist dat Van Ranst verklaart dat de vaccins ook goed werken tegen de Indiase variant. Waarom is er dan een grotere verspreiding in de UK die vooral Astra Zeneca gebruiken?