AFP
Volledig scherm
© AFP

OVERZICHT. Coronacijfers blijven goede richting uitgaan: dagelijks gemiddeld 60 ziekenhuisopnames, besmettingen zakken onder 1.200

Tussen 4 en 10 juni werden in ons land gemiddeld 60,6 mensen met Covid-19 opgenomen in het ziekenhuis, een daling van 23 procent. Ook het aantal besmettingen blijft dalen en duikt nu onder 1.200, blijkt uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

7 reacties

 • Johan SMETS

  2 weken geleden
  Niet te vroeg denken dat het gedaan is. Men laat de grafieken zien enkel vanaf de 2de golf, dus oktober 2020. Dit geeft een vertekend beeld want tussen de eerste en 2de golf (juli 2020 tot september 2020) waren de cijfers nog veel lager dan nu, en toch hebben we een 2de golf gekregen. Nu s het oppassen voor de delta (indische) variant, die nog 60% besmettelijker is dan de britse variant.
 • Annemarie Gerlo

  2 weken geleden
  Cijfers van de corona,maar ze hebben nog nooit gezegd of Ne keer nagegaan hoeveel longcovid patiënten er zijn. In een groep op Facebook zijn er al meer dan 8000 aangesloten,mensen die al maanden of meer dan een jaar bijna niets meer kunnen door de gevolgen van covid. Het wordt tyd dat ze daar zich nu op focussen,want sommige zien het niet meer zitten.
 • Danny Buyse

  2 weken geleden
  @Toon Schouteden, heel goed gezien dat IC patiënten veel minder snel zaken in vergelijking met ziekenhuisbezetting. Maar het is wel cru te denken dat de mensen langer vastgehouden worden op IC met als reden financiële belangen. Mensen op IC kunnen gemakkelijk 3 tot 5 weken en nog langer nodig hebben om voldoende te herstellen om ontslagen te worden. Diegene die gewoon op de afdeling covid liggen en de IC niet nodig hebben zijn meestal al na 10 terug thuis.
 • Tine Leut

  2 weken geleden
  Dit zijn nog steeds zeer hoge cijfers. De coronaduivel is ver van weg.
 • Toon Schouteden

  2 weken geleden
  Het aantal IC-patiënten volgt niet de trend van de ziekenhuisopnamen... komt dat omdat op IC méér aangerekend kan worden of zijn er écht nog zoveel patiënten die de extra zorg nodig hebben?