REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

OVERZICHT. Coronacijfers blijven dalen: nog gemiddeld 113 overlijdens en 188 ziekenhuisopnames per dag

In de periode van 26 november tot 2 december overleden dagelijks gemiddeld 113,4 mensen aan het coronavirus in ons land. Dat is een daling met 20,8 procent in vergelijking met de zeven dagen voordien. Alles samen overleden in België sinds de uitbraak van de pandemie al 17.254 mensen aan het coronavirus. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. Ook de andere cijfers blijven dalen, zij het traag.

5 reacties

 • barbara Tack

  4 maanden geleden
  Hou alles maar Goed dicht .Dan kan misschien de trouw van mijn zoon doorgaan in mei 2021
 • Guy Hendrickx

  4 maanden geleden
  Versoepelingen zeker niet voor eind januari volgend jaar, tenminste als we met de feestdagen niet in de fout gaanwat sociale contacten betreft. Zoniet derde golf en terug llockdown half januari tot maart . Willen we dat ??
 • Kristof Degros

  4 maanden geleden
  We zijn terug aan het stijgen ... niet aan het dalen... Je moet dagcijfers bekijken en niet die onozel gemiddeldes. Uiteraard is het probleem dat je tot 4 dagen erna nieuwe waardes kan krijgen. En dan 1/20 belgen heeft al corona gehad. Goed bezig zou ik zo zeggen 
 • Jean-Marc Carton

  4 maanden geleden
  Het gaat de goede kant op met de cijfers, zeggen ze. Ik vind dat het zeer traag verminderd, we zitten nu aan 188 opnames op dag en moeten aan 75 geraken en de incidentie aan 100 ipv 284. Als ik het zo zie dan zijn we er nog lang niet en de feestdagen moeten er nog komen met die ikke,ikke mentaliteit
 • Tony Courtens

  4 maanden geleden
  Hoeveel keer moet er nu nog worden gezegd dat de cijfers niet dalen maar stijgen? Het aantal besmettingen van de laatste dagen zitten allemaal boven het zevendaagse gemiddelde van een week geleden, dus het stijgt terug. Aantal testen is nauwelijks of niet verhoogd. Trouwens: in een ander artikel hier vandaag wordt WEL gezegd dat er opnieuw stijgingen zijn. Graag consequent zijn in de berichtgeving.
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!