AFP
Volledig scherm
© AFP

OVERZICHT. Coronacijfers blijven dalen, nog 544 patiënten op intensieve zorg

Het gemiddelde aantal besmettingen, hospitalisaties en overlijdens dalen verder in ons land. Het aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen is voor het eerst sinds 10 oktober vorig jaar onder de drempel van 1.500 gezakt. Op intensieve verzorging liggen nog 544 patiënten. Dat blijkt uit voorlopige gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.

29 reacties

 • Jorn van Krunckelsven

  2 jaar geleden
  @Alfred Leemans: Wel correcte cijfers gebruiken.. Op 16 mei lagen er nog altijd (afgerond!) 24.000 mensen in het ziekenhuis in Frankrijk.., waarvan 4502 op IC.. Dus tenzij er op een week tijd 4000 mensen ontslagen zijn op de IC kloppen jou cijfers niet!
 • Alfred LEEMANS

  2 jaar geleden
  Die cijfers blijven verbazen. In ons land voor +/- 2000 besmettingen per dag , 500 bedden bezet op IC. In Frankrijk voor +/- 15000 besmettingen ook 500 bedden bezet op IC. Wereldwijd mag men een vaste verhouding verwachten tussen aantal besmettingen, aantal opnamen, aantal bedden op IC en aantal doden. Bij ons blijkbaar niet. Wie betaalt hoeveel voor wat?
 • Annie Vancauteren

  2 jaar geleden
  Wanneer stopt deze gijzeling met de. losprijs een vaccins en dat alle jaren. Voor een virus met 0.15 % sterfgevallen. Hetzelfde dan de jaarlijkse griep
 • Olivier Paquay

  2 jaar geleden
  Bon en wat is nu het gevaar nu de ouderen gevacinneerd zijn ? Journalisten, kunnen jullie eens echt research werk verrichten aub ? een eenvoudige vraag: hoeveel COVID doden zijn er nu, aan de huidige vaccinatie graad, in België, per jaar, aan COVID, te verwachten ? versus het aantal griep doden dat we normaal jaarlijks hebben ? graag een objectieve mening van een echte journalist die het even uitzoekt. En dan kunnen we beide cijfers even vergelijken. Nee dat ma
 • willem merken

  2 jaar geleden
  Beste Ruud van Rooy. We zullen het houden op een virusinfectie.