Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

OVERZICHT. Coronacijfers blijven dalen, maar aantal nieuwe besmettingen neemt minder snel af

Tussen 12 en 18 november raakten in ons land elke dag gemiddeld 4.165,6 mensen besmet met het coronavirus. Dat is een daling met 21 procent en dus minder snel dan de voorbije dagen. Dat blijkt zondag uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. In totaal testten in België daarmee al 556.904 mensen positief op Covid-19. 

21 reacties

 • Bob Boomer

  10 maanden geleden
  Als het aantal besmettingen minder snel daalt betekend dit dat het nog ergens binnenregend. Is de politiek bereid om ook dat raam te sluiten of laat ze het binnenregenen tot de nattigheid van zelf is gezakt tot een 'aanvaardbaar' niveau !?
 • Monique Verschueren

  10 maanden geleden
  Waarom worden er op de bussen met de schoolreizigers geen beperkingen van max zoveel personen gedaan met de nodige controles?Bussen meer inzetten en minder volk laden betekent minder besmettingen
 • Gustaaf Van looy

  10 maanden geleden
  Deze week zullen de cijfers wel stijgen. De broedhaard school wat ze nog niet willen toegeven. Dit heeft niks met 1 dag zondag shoppen te maken. Als de kerstvakantie begint zullen de cijfers de lucht in schieten. Kunnen ze de mensen weer een loer draaien die politiekers 
 • alfons schouwaerts

  10 maanden geleden
  Nu zien we evolutie stijging van degene die nog snel een weekje op vacantie moesten en volgende week komen de scholen erbij.
 • Marc Vinck

  10 maanden geleden
  Waar zijn die 4000 besmettingen nog altijd?? Kan men dat niet waarnemen? Deze regering is gewoon aan het knoeien, knoeien en de economie aan het vermoorden. Wij zijn het kneusje van Europa.16% positiviteitsratio en 5% is voor WHO de max. Aan dit tempo zal het ver na nieuwjaar zijn. Of moddert men wat verder aan tot de vaccins.