AFP
Volledig scherm
© AFP

OVERZICHT. Coronacijfers blijven dalen: aantal nieuwe besmettingen op laagste niveau sinds vorige zomer

De coronacijfers in ons land zetten hun dalende trend verder. Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen per dag duikt nu onder de 400, het laagste niveau sinds de zomer van vorig jaar. Dat blijkt vanochtend uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

28 reacties

 • Walter Van Criekinge

  1 jaar geleden
  Besmet raken MAAR niet ziek worden, dat is wat we moeten bereiken en daar helpt vaccinatie zeer goed bij.
 • Sylvain Helsen

  1 jaar geleden
  Het probleem is dat sommige vaccins wellicht bij 33% van de mensen helemaal geen bescherming biedt. Maar zij krijgen dan wel groen licht om te gaan reizen of om deel te nemen aan evenementen waar onwijs veel mensen samenkomen. En niet alleen gewoon samenkomen, maar zonder masker en zonder afstand. En alles wordt dan omringd met tests. En dan is het ook weer de vraag wat die tests dan waard zijn. In een belangrijk percentage van de gevallen is men dan ook letterlijk: eraan voor de moeite.
 • Paul Schotte

  1 jaar geleden
  Zal de vaccins, die nu op de markt zijn, het halen tegen de alsmaar muterende coronavirus? De tijd zal het uitmaken. In het najaar weten we meer.
 • JP Clemens

  1 jaar geleden
  Men moet niet te snel victorie kraaien, de goede cijfers komen deels omwille van de vaccinaties maar ook heeft het te maken met het seizoen, in het najaar zullen de cijfers opnieuw de hoogte in gaan, we kunnen enkel maar waakzaam blijven en voorzichtig zijn, en voor de rest vertrouwen op onze wetenschappers(dit zijn niet de politiekers)Vergeet niet dat Corona een blijvertje is en veel zal afhangen van onszelf !
 • Ben Haest

  1 jaar geleden
  Mr Sintobin, de besmettingen zijn niet gestegen, er werd enkel nog besmettingen toegevoegd die niet werden gerapporteerd in de vorige maanden. Zie Siensano voor meer info.