EPA
Volledig scherm
© EPA

OVERZICHT. Coronabesmettingen nemen met 44 procent af tot nog gemiddeld 450 nieuwe gevallen per dag

Het aantal bevestigde coronagevallen neemt verder af, tot nog gemiddeld 450 nieuwe besmettingen per dag. Het is al van eind augustus vorig jaar geleden dat we nog op dit niveau zaten. Ook de andere coronacijfers blijven gunstig evolueren. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano.

13 reacties

 • Stewie Layhe

  1 maand geleden
  Ik pis in mijn broek van het lachen van iedereen die hier in september of oktober terug een lockdown verwacht.
 • Dirk Van Den Bossche

  1 maand geleden
  @ Hugo : cijfer dat morgen door sciensano wordt gepubliceerd , net al op radionieuws. 184 op IZ, net zoals Hans hier zegt, in het weekend wordt er door minimum aan personeel , minder mensen ontslagen en van IZ naar gewone afdeling gebracht
 • Annie Vancauteren

  1 maand geleden
  Gans deze Corona crisis is toch een raar gedoe. Pcr’s moeten betaald. Vaccins zijn gratis. In ons land krijgt men nog geen glas water gratis. Maar met gratis vaccins wordt men overladen.
 • Danny Buyse

  1 maand geleden
  @Dirk Ryckewaert, Mocht het u ontgaan zijn er wordt keihard gevaccineerd. Alleen dat is de reden van de verdere daling zelfs al is de horeca ook terug open. We hebben het gezien vorig jaar met het heropenen tot in oktober tot wat het heeft gebracht. Als de scholen terug normaal opengaan, voetbalstadions terug vol lopen, geen mondmaskers meer gedragen worden en de cijfers stijgen ook niet kan men ook met dezelfde redenering afkomen zoals u doet.
 • Hans Willems

  1 maand geleden
  @Hugo, dat komt omdat er in het weekend (data van 21 juni zijn die van de dag vroeger) veel minder patiënten worden ontslagen (is altijd zo), elk weekend is er altijd een stagnering. Morgen daalt dat weer terug, daarom dat ze met gemiddeldes werken, is eenvoudiger en duidelijker.