De kerstmarkt in Gent.
Volledig scherm
PREMIUM
De kerstmarkt in Gent. © Wannes Nimmegeers

OVERZICHT. Corona neemt rest van het jaar in houdgreep. Wat met de kerstmarkten? En wat met kerstavond?

Viel de zomer in duigen? Slecht nieuws: corona heeft voor het najaar nog meer kommer en kwel in petto. Halloweenwandelingen zijn afgelast, de Sint en zijn pieten blijven in Spanje, kerstmarkten presenteren zich in afgeslankte vorm en wie op wintersport wil, krijgt geen après ski. “Het wordt een moeilijk najaar”, bevestigt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. “De dagen worden korter, donkerder en kouder. Heel anders dan in maart, toen het uitkijken was naar de lente en de zomer.” Wat kan doorgaan en wat wordt afgelast? Een overzicht

79 reacties

 • Jozef Van Schuerbeeck

  11 maanden geleden
  Kerstmarkten zijn een vorm van oplichterij. Men koopt er duur allerlei brol die men achteraf bijna allemaal weg gooit.
 • sandra peeters

  11 maanden geleden
  Heropening scholen en toen zijn de cijfers snel omhoog dringend de scholen toe
 • GUNTER ORTMANN

  11 maanden geleden
  Kerstmarkten werden in Duitsland al in de zomer afgeschaft. Wat meer vooruitziend daar. Hier gaan voetbalwedstrijden met enkele duizenden supporters en bubbels van 10 nog door?!?!?
 • Jos Jansen

  11 maanden geleden
  Het blijft wachten op de coronabarometer, waarschijnlijk zit men te kibbelen over puntjes en komma's. Nederland heeft intussen zijn corona routekaart naar iers model klaar. Onze barometer zal daar niet veel van afwijken. En dan zal het duidelijk zijn: geen kerstmarkten of kerstfeestjes dit jaar.
 • luc Van der Looy

  11 maanden geleden
  Schaf alle Kerstmarkten af. Dit zijn of worden woekerplaatsen.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.