Zaterdag kreeg minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden haar eerste vaccindosis in Antwerpen.
Volledig scherm
Zaterdag kreeg minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden haar eerste vaccindosis in Antwerpen. © Photo News

OVERZICHT. Cijfers evolueren in goede richting, nog zo’n 700 coronapatiënten in ziekenhuis

De coronacijfers blijven de goede kant opgaan in ons land. Er worden dagelijks nog 882 nieuwe gevallen vastgesteld, een afname van 40 procent in vergelijking met de week voordien. In alle Belgische ziekenhuizen worden momenteel nog 702 ziekenhuisbedden ingenomen door coronapatiënten, zo blijkt uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. 

22 reacties

 • Roger Declercq

  1 maand geleden
  Hopelijk worden de bezoekuren in de ziekenhuizen nu ook terug aangepast. Tot nu toe mocht men slechts om de vijf dagen zijn echtgenoot of echtgenote bezoeken.
 • Eddy Jans

  1 maand geleden
  Toch fantastische politici in dit land en vooral onze federale premier die vindt dat we het fantastisch doen (en zij ook natuurlijk). Spijtig genoeg is de realiteit anders,als men de eurpese kaart bekijkt zijn enkel Belgie, Nederland en Zweden volledig rood de rest van europa kleurt oranje en sommige delen zelfs groen.
 • Annette Van Meervelde

  1 maand geleden
  Wacht tot de voetbal gekte voor bij is, met hun gekus en gespring. Dan mogen we weer allemaal in ons kot blijven voor die onnozelaars, die nu geen regels respecteren.
 • Jeroen De Vleesschauwer

  1 maand geleden
  Maarten Anthonis, de Britse strategie was om zo veel mogelijk mensen een eerste vaccinatie te geven en de tweede uit te stellen. De delta variant vereist een volledige vaccinatie. Vandaar dus de huidige cijfers in het uk.
 • Dan Midden

  1 maand geleden
  En hoeveel zijn het er echt? Meer en meer wordt duidelijk dat ziekenhuizen knoeien met de cijfers dus controles lijken me nodig, net zoals men nu ook al uitvoert bij zelfstandigen die foefelen met steunpremies ivm covid. Iedereen die misbruik maakt van covid om zich te verrijken dient men zwaar aan te pakken