Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

OVERZICHT. Cijfers blijven stijgen: gemiddeld 1.425 nieuwe besmettingen per dag met piek van 1.970 op maandag

De coronacijfers blijven in stijgende lijn gaan. In de recentste periode van twee weken werden in ons land meer dan 150 besmettingen per 100.000 inwoners geregistreerd. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Het aantal besmettingen blijft verder stijgen naar gemiddeld 1.476 bevestigde gevallen per dag. Ook het aantal hospitalisaties blijft omhooggaan: er liggen weer meer dan 600 coronapatiënten in de ziekenhuizen.

 1. Om de ‘gewone’ zorg te garanderen: testen op afspraak en spreiding van coronapatiënten

  Om de ‘gewone’ zorg te garanderen: testen op afspraak en spreiding van coronapa­tiën­ten

  Covid-patiënten zullen sneller en meer dan tijdens de eerste golf gespreid worden over ziekenhuizen, zegt Pedro Facon, directeur-generaal gezondheidszorg bij de FOD Volksgezondheid. Coronatesten op afspraak moeten er bovendien voor zorgen dat mogelijk besmette personen sneller een resultaat ontvangen. Op die manier moet de gewone zorg overal gegarandeerd worden, dat schrijft De Standaard vrijdag.
 2. “Gedraag je. Doe het voor ons”: deze 10 mensen rekenen op uw hulp om corona in te dijken
  PREMIUM

  “Gedraag je. Doe het voor ons”: deze 10 mensen rekenen op uw hulp om corona in te dijken

  Terwijl alle coronacijfers stijgen en de medische wereld steeds ongeruster wordt, lijken bubbels te ontsporen en vliegen mondmaskers aan de kant. Was de Veiligheidsraad bedoeld om ons te motiveren, dan lijkt die boodschap volgens experts niet echt aangekomen. Deze tien mensen maakten Covid-19 van dichtbij mee en rekenen op ieders steun. Want wat zij de afgelopen maanden zagen, willen ze geen tweede keer meer zien. Daarom: "Gedraag je. Doe het voor ons."
 1. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona

 2. Tientonner van Amazon probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner van Amazon probeert bestelwa­gen van de weg te rammen