Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

OVERZICHT. Cijfers blijven stijgen: gemiddeld 1.425 nieuwe besmettingen per dag met piek van 1.970 op maandag

De coronacijfers blijven in stijgende lijn gaan. In de recentste periode van twee weken werden in ons land meer dan 150 besmettingen per 100.000 inwoners geregistreerd. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Het aantal besmettingen blijft verder stijgen naar gemiddeld 1.476 bevestigde gevallen per dag. Ook het aantal hospitalisaties blijft omhooggaan: er liggen weer meer dan 600 coronapatiënten in de ziekenhuizen.

 1. “Gedraag je. Doe het voor ons”: deze 10 mensen rekenen op uw hulp om corona in te dijken
  PREMIUM

  “Gedraag je. Doe het voor ons”: deze 10 mensen rekenen op uw hulp om corona in te dijken

  Terwijl alle coronacijfers stijgen en de medische wereld steeds ongeruster wordt, lijken bubbels te ontsporen en vliegen mondmaskers aan de kant. Was de Veiligheidsraad bedoeld om ons te motiveren, dan lijkt die boodschap volgens experts niet echt aangekomen. Deze tien mensen maakten Covid-19 van dichtbij mee en rekenen op ieders steun. Want wat zij de afgelopen maanden zagen, willen ze geen tweede keer meer zien. Daarom: "Gedraag je. Doe het voor ons."
 2. OVERZICHT. Coronacijfers blijven alarmeren: morgen allicht meer patiënten in ziekenhuizen dan op piekmoment april

  OVERZICHT. Coronacij­fers blijven alarmeren: morgen allicht meer patiënten in ziekenhui­zen dan op piekmoment april

  Tussen 17 en 23 oktober waren er dagelijks gemiddeld 13.052 nieuwe besmettingen met het coronavirus, een stijging met 38 procent tegenover de zeven dagen ervoor. Ook het aantal ziekenhuisopnames en de bezetting op intensieve zorg blijven onrustwekkend toenemen. Er liggen nu in totaal al 5.260 mensen in de hospitalen. Ter vergelijking: op 6 april, de piek van de eerste golf, lagen er 5.759 covidpatiënten in het ziekenhuis. Met gemiddeld meer dan 500 nieuwe opnames per dag liggen er morgen dus meer mensen in het ziekenhuis met covid dan tijdens de piek in het voorjaar.