Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Marc Baert

OVERZICHT. Cijfers blijven goede kant op gaan, maar nu al meer dan 17.000 overlijdens aan corona in ons land

De verschillende indicatoren blijven de goede kant uitgaan, maar dat neemt niet weg dat het coronavirus in ons land nu al aan meer dan 17.000 mensen het leven heeft gekost. Uit de voorlopige gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano blijkt dat de balans inmiddels uitkomt op minstens 17.033 overlijdens. Het aantal geregistreerde besmettingen, opnames in het ziekenhuis en overlijdens daalde wel telkens met ongeveer een vijfde tot een kwart.

8 reacties

 • Dirk Kerkhof

  2 maanden geleden
  Belgie heeft veel corona doden omdat men ook mensen die gewoon sterven wegens hoge leeftijd ook meetelt als corona dode. Wat de bedoeling daarvan is weet ik niet.  Ook een schok effect?  Iemand die op 94jarige leeftijd overlijdt sterft volgens mij aan hoge leeftijd en niet aan corona.  
 • Thomas Hamerlijnck

  2 maanden geleden
  Elke dag wordt op dit moment steeds zowat een Airbus 320, een toestel waar heel veel mensen mee gereisd hebben,  aan patiënten verdeeld over de ziekenhuizen. Dat is toch veel teveel.
 • Bert Verbist

  2 maanden geleden
  Verhoudingsgewijs heeft België enorm veel overlijdens, neem bijv. Verenigde Staten ter vergelijking, dan zijn de cijfers hier nog veel dramatischer.
 • van den eeden maria

  2 maanden geleden
  En dan maar leuteren over de cijfers in Amerika . Dat land telt 30 x meer mensen dan wij. Voef daarbij een heel aantal dicht bevolkte steden. We doen het hier zeker niet beter en dat na al die maatregelen.
 • hugo van der speeten

  2 maanden geleden
  Hallo , is ook logisch dat de daling in Vlaanderen zich minder doorzet ,Vlaanderen heeft dan ook 60%van de Belgische bevolking.
 1. Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"
  Play

  Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"

 2. Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door storm Christoph
  Play

  Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door storm Christoph