Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

OVERZICHT. Cafés en restaurants tot middernacht open: deze maatrege­len gelden vanaf vandaag

Vandaag treedt de coronabarometer in werking en gaat een nieuwe set coronamaatregelen in die gelden onder ‘code rood’, de hoogste alarmfase. Desondanks gaat dat gepaard met een versoepeling van de regels. Hier zetten we voor u alles nog eens op een rijtje.

53 reacties

 • ANDRE FIERENS

  4 maanden geleden
  Nu nog een barometer voor de gasprijs. En een barometer voor de BTW op de gasprijs !
 • Emi Hergersberg

  4 maanden geleden
  Ik heb mijn eigen regeltjes want ik wil - zoals iedereen - 't beste voor mijn gezondheid. Angst verkopen heeft bij mij niet ingeslagen. Wie nadenkt moet niet betutteld worden door virologen, experten of politiekers. Ik draag mijn eigen verantwoordelijkheid :-)
 • Frank Van den Bulck

  4 maanden geleden
  Hopelijk zijn we snel van deze Vivaldi ramp af, en krijgen we bekwame mensen op de juiste plaats. Één regering volstaat voor dit landje, en zalook 'n aardige cent schelen. Zo kan het ook niet verder, dat ziet het kleinste kind.
 • Jurgen Herbert

  4 maanden geleden
  Laat toch alles open, ook de discotheken en andere events, en dit op volle capaciteit. De kinderen, jongvolwassenen en de volwassenen vragen er al lang achter. Maar ja, dan moeten ze ook niet klagen dat ze besmet geraken en eventueel in het ziekenhuis belanden (tussen 10 en 23 januari 2022 belandden 591 kinderen tussen 0 en 11 jaar in het ziekenhuis, dus gemiddeld meer dan 42 kinderen per dag; tja, volgens de ouders vormt dit geen probleem want het is goed om hun immuniteit op te bouwen).
 • Willy Louys

  4 maanden geleden
  Ben kotsbeu man man man kijk in Engeland mag bijna alles hier niet zullen het wel voelen in 2024